SPV '81 SPV1 seizoen 2009-2010 klik hier voor wedstrijdverslagen

Bovenste rij van links naar rechts:
Christian de Vos, Remco van Wijngaarden, Michiel Boers(aanvoerder), Michel de Jong, Jeroen Steenkamer, Jeffrey Verstoep.

Middelste rij van links naar rechts:
Maurice Hoffman(voorzitter), Robert van Wijngaarden(ass. leider), John Schoordijk(RIP), Gerco Kok, Harm Zijderlaan, Gerrit Burgers(grensrechter), Erwin van der Ham(leider/trainer), Henk Rijneveld(Hoofdsponsor Rijver).

Onderste rij zittend van links naar rechts:
Jan Doeland, Arjan van der Ham, Johan de Vos(keeper), Ruben Vermeulen, Teuas Klarenbeek, Linnard Kruiswijk.
Wedstrijdverslagen (door Francine Mulder, Ruud de JongT-O, Joop Kurver)
seizoen 2009-2010
8 mei 2010 Bolnes - SPV'81 6-0

De laatste competitiewedstrijd stond vandaag op het programma tegen het al gepromoveerde Bolnes. Ook voor SPV'81 stond er niets meer op het spel dus konden we een relaxte wedstrijd verwachtten. Het door blessures geteisterde SPV'81 had aankomend senior Niels Vermeulen in de basis opgesteld.
Al na zeven minuten wist de goed geoliede voetbalmachine met de naam Bolnes het eerste doelpunt te scoren en liet een totaal verraste SPV verdediging achter. De enkele kansen die SPV in de eerste dertig minuten kreeg werden op het middenveld nagenoeg allemaal door Bolnes in de kiem gesmoord. Na vijfentwintig minuten wist de snelle spits van Bolnes, na een geweldige aanname van de bal de 2-0 te scoren en tien minuten daarna werd er in het doelgebied voordeel gegeven bij een overtreding en kwam de 3-0 op het scorebord.
SPV probeerde zich terug te vechten in de wedstrijd en Ruben Vermeulen wist in de zevenendertigste minuut door te breken en kon de bal over links mooi voor krijgen maar spits Jan Doeland kon net zijn schoen er niet tegenaan krijgen. Na de uittrap van de keeper overliepen de aanvallers van Bolnes de verdedigers van SPV volledig en brachten zij de stand naar 4-0.

Na de rust mochten we invaller Arjen Spek weer zien voetballen maar ook hij mocht voor SPV het verschil niet gaan maken. Al in de vijfenvijftigste minuut scoorde Bolnes de 5-0 nadat de keeper van SPV, Bart-Jan Maat weggleed in het doelgebied.
SPV voetbalde nog meer tegen zichzelf dan tegen het kampioensteam van Bolnes en kon door onzuivere passes alleen hun eigen onzekerheid nog maar voeden.
Vier minuten voor tijd wist Bolnes de laatste treffer van deze wedstrijd en van deze competitie nog te scoren en werd de eindstand 6-0.

Een teleurgestelde trainer John van Vliet en leider Erwin van der Ham hebben dit met lede ogen aan moeten zien omdat dit voor beiden de laatste wedstrijd bij SPV'81 was. Jammer dat het lot hen niet beter gezind was. In de competitie eindigt SPV'81 op de 11de plaats en wisten Sportief en Hermandad nog onder zich te houden.
1 mei 2010 SPV'81 - SDV 4-5

De thuiswedstrijd tegen SDV stond de zaterdag na Koninginnedag op het programma van SPV. Een gelijkwaardige ploeg met een zelfde aanvallende insteek als SPV. Voor beide partijen stond er niets op het spel, dus dat het een leuke wedstrijd zou worden stond eigenlijk voor het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Roos al vast.
Na tien minuten werd er een mooie aanval van SPV verzilverd met een 1-0 voorsprong. Julian Vlasboom zette de aanval in, Michiel Boers verlengde de bal en Harm Zijderlaan kopte de bal in. In de dertiende minuut van de wedstrijd werd Ruben Vermeulen in het strafschop gebied onderuit gehaald en werd de penalty door Christian de Vos koelbloedig ingeschoten. SPV had in de eerste helft duidelijk het betere van het spel en wist de voorsprong tot aan de thee vast te houden met goed aanvallend voetbal.

Na de rust zette SDV direct de aanval in en door een ongelukkige handsbal in het doelgebied van SPV wist ook SDV de nul weg te werken en werd het 2-1. Nog geen vijf minuten later wist SDV de stand al gelijk te trekken naar een 2-2. SPV herpakte zich en in de zesenvijftigste minuut van de wedstrijd wist SPV wederom te scoren na een mooie voorzet van Christiaan de Vos die ongenadig ingepoeierd werd door captain Michiel Boers! 3-2.
De vreugde was echter van korte duur want enkele minuten later werd er door SDV vanuit een corner gescoord en was de stand weer gelijk, 3-3. In de zeventigste minuut werd er door SDV wederom gescoord vanuit een corner en stond SPV tegen een achterstand van 3-4 aan te kijken. En wederom wist de ploeg van John van Vliet zich te herstellen en kon in de tweeënzeventigste minuut de gelijkmaker maken door een mooie assist van Jan Doeland op de hard werkende Ruben Vermeulen die al zijn frustratie kwijt kon in zijn schot en de 4-4 maakte.
Het geluk was echter niet aan de zijde van SPV vandaag want een afstandschot van zeker vijfentwintig meter vanaf de linkerkant van het veld op de te ver van het doel afstaande goalie van SPV resulteerde enkele minuten vóór het eindsignaal in de 4-5 voor SDV.

Mede door afwezige en geblesseerde spelers die er elke week weer waren dit seizoen is dit een verloren seizoen geworden voor SPV'81. "Erg jammer, want deze groep kan veel beter, aldus assistent trainer Erwin van der Ham die deze week heeft aangegeven te zullen stoppen na dit seizoen. Ook leider Robert van Wijngaarden houdt het voor gezien na twee jaar begeleiding. Het volgende seizoen zal er dus een compleet nieuwe leiding, met trainer Rob Kool, voor de ploeg staan.

24 april 2010 SPV'81 - v.v. Linschoten 1-4

Op het zonovergoten sportpark Polsbroek moest SPV'81 aantreden tegen v.v. Linschoten met een wat gehavende selectie. Door wat afzeggingen en een groot aantal geblesseerden werd er een beroep gedaan op de A jeugd, die zelf na het 1e moesten spelen. Met A junioren Niek de Wit (debuut in het 1e), Niels Vermeulen, Bartjan Maat en Guido Eekhout in de basis en Remco van Beek(debuut in het 1e) en Wenze Kamer( 2e) op de bank, was er in minuut 1 al een grote kans voor Linschoten die slecht werd ingekopt, en door keeper Maat kon worden gepakt. SPV '81 was ook wakker. In de 23e min. schoot de erg sterk spelende Harm Zijderlaan een vrije trap op de paal, die in 2e instantie werd ingekopt door Christiaan de Vos, en in 3e instantie werd ingetikt door aanvoerder Giel Boers, maar de al op de grond liggende goalie van Linschoten kon de bal toch nog klem krijgen. Door veel praten tegen de erg matig leidende scheidsrechter Dhr. Molenaar, kwam het Linschoten in de 27e min. op de eerste gele kaart te staan. In de 34e min. was het de zeer goed zijn mannetje staande Niek de Wit die Guido Eekhout de diepte instuurde met een strakke pass, maar Eekhout zijn inzet ging net naast. De eerste helft werd afgesloten met een grote kans voor Linschoten, die door goalie Bartjan Maat uit de lucht werd geplukt.

Door een onoplettendheid in de verdediging kwam Linschoten in de 51e min op voorsprong 0-1. De in de 60e min, in het veld gekomen Jan Doeland (voor Guido Eekhout), werd in de 75e min. gevloerd binnen de 16 meter en schoot vervolgens SPV naar een verdiende 1-1.
Doordat de spelers en leiding van Linschoten maar doorgingen met commentaar op de scheidsrechter volgden gele kaart 2 en 3 al snel. Een afgeslagen vrije trap toegekend aan Linschoten werd in de rebound snoeihard ingeschoten 1-2. In de slotfase vielen ook Remco van Beek (voor Niels Vermeulen) en Wenze Kamer (voor Jan de Ruyter) nog zeer sterk in. Een richting kruising gaande vrije trap van Harm Zijderlaan werd door de keeper van Linschoten weggestomt en in de rebound kanonhard net langs de kruising geschoten, door dezelfde Zijderlaan. De erg hard werkende Linnard Kruiswijk schoot in de 80e min nog rakelings langs het doel. SPV probeerde een gelijkmaker te forceren en kwam er wat ruimte achterin, waardoor Linschoten met 2 mooie goals uit kon lopen naar een beetje geflateerde 1-4 eindstand.
Mede door de vele afwezige en geblesseerde spelers die er elke week weer waren dit seizoen is dit een verloren seizoen geworden voor SPV'81 "erg jammer" want deze groep kan veel beter, aldus ass. trainer Erwin van der Ham die deze week heeft aangegeven te zullen stoppen na dit seizoen.
Ook leider Robert van Wijngaarden houd het voor gezien na 2 jaar begeleiding.

17 april 2010 SPV '81 - Rijnstreek 2 - 2

Om half drie exact floot de scheidsrechter voor de start van de wedstrijd SPV'81 - Rijnstreek. Rijnstreek, dat twee plaatsen boven SPV'81 op de competitie ranglijst staat, gaf na twee minuten al het visitekaartje af. Terwijl de toegestroomde supporters nog hun plekje innamen langs het veld werd er door onoplettendheid van de SPV verdediging door Rijnstreek bij de eerste aanval gescoord, 0 - 1. Alsof SPV het nodig had om eerst tegen een achterstand aan te kijken, begon vanaf dat moment voor hen de wedstrijd pas en lieten zij het bekende aanvallende voetbal zien. Mooie aanvallen die echter pas in de achtste minuut leidde tot een gelijkmaker, 1-1, met een mooie voorzet van Jan Doeland op Ruben Vermeulen die de bal netjes de touwen injoeg.
Rijnstreek is altijd al een behoorlijk lastige tegenstander gebleken in het verleden en vandaag was het niet anders. De voorhoede van SPV werd regelmatig vanaf het middenveld en over de vleugels bediend en toch bleef het gedurende de hele eerste helft lastig om het verschil te gaan maken en vertrokken de spelers met een 1-1 tussenstand naar de kleedkamer.
In de tweede helft lukte het SPV in de achtenvijftigste minuut om een penalty te verzilveren, genomen door Jan Doeland en kwam met 2-1 op voorsprong. Rijnstreek nam meer risico's om de wedstrijd nog naar zich toe te trekken en gaf SPV hierdoor de kans om de voorsprong te vergroten echter zij benutten de kansen niet. Zeker in de laatste tien minuten van de wedstrijd kreeg SPV mooie kansen maar ook een mooie kopbal van Jan Doeland uit een corner werd overgekopt en ook het snoeiharde schot van Ruben Vermeulen op de geblesseerde goallie van Rijnstreek werd gepareerd. En dan gebeurt het wel aan de andere kant van het veld want met een lange bal naar voren werd de verdediging van SPV zoekgespeeld en scoorde Rijnstreek in de laatste minuut de gelijkmaker 2-2.
Jammer voor SPV '81, wat het grootste deel van wedstrijd toch het betere van het spel had en deze wedstrijd had kúnnen winnen!

5 april 2010 SPV'81 - Bolnes 3 - 6

De tweede wedstrijd van dit weekend stond op het programma vandaag. Om vijf uur precies startte SPV'81 tegen één van de koplopers in de competitie, Bolnes. Het eerste halfuur had SPV'81 duidelijk het betere van het spel wat in de vijfentwintigste minuut resulteerde in een 1-0 voorsprong uit een corner van Remco van Wijngaarden, mooi afgemaakt door Ruben Vermeulen. In de vijfendertigste minuut kon Michiel Boers een voorzet helaas net niet in het doel werken.
Bij de spelhervatting wist Bolnes, met een lange bal naar voren de gelijkmaker te scoren, 1-1. In de veertigste minuut zette SPV'81 de aanval in over links en werd de voorzet in eerste instantie weggekopt door een goed draaiende verdediging van Bolnes en kon Arjan van der Ham de bal in de rebound net niet op tijd onder controle krijgen om een goed schot op doel te lossen.
Direct hierna ontstond er voor het doel van SPV'81 een één op één situatie wat leidde tot een eigen doelpunt van SPV'81, 1-2.

Na de rust kon SPV-er Harm Zijderlaan in de vijfenvijftigste minuut de gelijkmaker scoren met een prachtige omhaal, 2-2. De sportieve wedstrijd was voor het publiek spannend en de teams waren goed aan elkaar gewaagd.
Maar dat Bolnes niet voor niets bovenaan staat bleek wel aan de vechtlust die het team liet zien want ondanks de mooie redding van Bart-Jan Maat, de goalie van SPV'81 werd direct daarna wederom de verdediging van SPV'81 zoek gespeeld en tekende Bolnes voor de 2-3 en drie minuten later voor de 2-4. Uit een vrije trap wist SPV'81 in de zesenzestigste minuut door een goed oplettende Christian de Vos nog de 3-4 aan te tekenen.
Bolnes maakte echter in de overgebleven speeltijd het karwei af en scoorde nog tot twee keer toe en bracht de eindstand op 3-6.

3 april 2010

SPV'81 - Sportief 3 - 3

Deze middag stond de wedstrijd tegen Sportief op het programma. Een fysieke ploeg waar in de uitwedstrijd wel overtuigend van gewonnen was. Na zeven minuten wist SPV'81 al gevaar te creëren tot drie maal toe, voor het doel uit spelhervattingen maar met veel aanvallers voorin is dit nog geen garantie voor een doelpunt.
Het eerste teken aan de wand. Na vijftien minuten werd er aan SPV een vrije trap toegekend na een forse overtreding op Michiel Boers, mooi genomen door Harm Zijderlaan en net naast gekopt door Jan Doeland.
SPV had duidelijk het betere van het spel en het was dan ook zuur dat bij de eerste echte mooie aanval van Sportief het eerste doelpunt viel en de stand 0-1 werd. Dan valt eindelijk na veertig minuten het verlossende gelijkmakende doelpunt na een corner door Christian de Vos en wordt het 1-1. Sportief wist echter net voor de rust uit een corner nog de 1-2 te scoren en nam de druk op SPV weer toe.

Na de rust nam Sportief direct het heft in handen door in de eenenvijftigste minuut weer uit een corner de 1-3 aan te tekenen. Het altijd hard werkende SPV moest zich flink herpakken en deed dit ook door in de vierenvijftigste minuut uit een hoekschop het aansluitende doelpunt van de voet van Ruben Vermeulen te maken en de stand naar 2-3 te brengen. Jeroen Steenkamer kreeg net na dit doelpunt zijn tweede omstreden gele kaart en moest met rood het veld verlaten.
Scheidsrechter van Vliet was helaas bepalend in deze wedstrijd want door het totaal verkeerd inschatten van een voordeelsituatie waarbij de keeper van Sportief al uitgespeeld was werd Ruben Vermeulen die de bal alleen nog maar het doel in hoefde te werken, een vrije trap toegekend!
De gemoederen raakte behoorlijk verhit door dit voorval. Dat je met een man minder niet hoeft te verliezen bewijst SPV uiteindelijk want de gelijkmaker werd wederom door Ruben Vermeulen gemaakt na een prachtige voorzet van Arjan van der Ham, 3-3. Het voetbalniveau van beide teams lag deze middag niet hoog maar de vechtlust voor de punten was er wel degelijk!

27 maart 2010

SPV'81 - Moerkapelle 2 - 6

Voordat SPV'81 vanmiddag de grasmat betrad werd nog even teruggeblikt naar het vorige treffen van de twee teams. Een dramatische uitslag voor SPV'81 dus het team was gewaarschuwd.
De wedstrijd begon dan ook strijdlustig en na zeven minuten werd Ruben Vermeulen al bijzonder gevaarlijk voor het doel en wist de bal uit de draai nog mooi op de slof te nemen maar schoot naast. De achterhoede van SPV'81 rammelde en Moerkapelle wist hier na vierentwintig minuten al gebruik van te maken en de makkelijk scorende spits wist na een mooie actie de bal achter de Polsbroekse goalie te werken en tekende voor de 0-1.
SPV'81 bleef de aanval zoeken en na een mooie assist van Jan Doeland schoot ook middenvelder Jeroen Steenkamer de bal snoeihard richting de touwen maar werd weggewerkt door een goede actie van de keeper van Moerkapelle.
Zoals altijd is de pech van het ene team het geluk van de ander en na enkele minuten werd er aan de andere kant van het veld de 0-2 gescoord en weer wist de achterhoede van SPV'81 de bal niet goed weg te werken. Direct hierna werd dan eindelijk de inzet van de voorhoede beloond en werd de aanval ingezet door de hard werkende Christian de Vos die de bal richting de inkomende Jan Doeland kon spelen en deze scoorde de ontladende 1-2.

Na de thee waren de verwachtingen van het toegestroomde publiek dan ook hoog gespannen en iedereen hoopte op de gelijkmaker. Deze illusie werd echter snel in de kiem gesmoord want in de achtenveertigste minuut scoorde Moerkapelle de 1-3 uit een vrije trap. In de vijfenvijftigste minuut hield iedereen de adem in toen wederom Christian de Vos Ruben Vermeulen een mooie voorzet gaf en de bal direct op de slof net naast het doel schoot. Daarna liet SVP'81 zich flink terugzakken in de defensie want Moerkapelle creëerde kans op kans en wist in de vijfenzestigste minuut de 1-4 aan te tekenen. Tien minuten voor tijd werd het 1-5 en het risicovolle spel van SPV''81 leidde al vrij snel naar de 1-6.

Drie minuten vóór tijd kreeg SPV'81 nog een strafschop toegekend van de goed leidende scheidsrechter omdat de doorgebroken Jan Doeland opzettelijk door de keeper onderuit werd gehaald. Jan Doeland tekende zelf voor de 2-6, tevens eindstand.

20 maart 2010

Oudewater - SPV'81 2-1

Op, wat begon als een beetje druilerige, zaterdagmiddag stond de uitwedstrijd Oudewater - SPV'81 op het programma.
Met de start van de thuiswedstrijd nog vers in het geheugen (in de eerste minuut al op achterstand) begon SPV'81 zonder de geschorste Jan Doeland meteen fel en in hoog tempo aan de wedstrijd. Na zeven minuten was er uit een corner van Oudewater veel gevaar voor het doel, maar de bal wed uiteindelijk hoog over geschoten. In de tiende minuut werd er dan door Oudewater vanuit een vrije trap door de lange spits van Oudewater met een kopbal de 1-0 gescoord. Niet verwonderlijk als je als verdediging niet meespringt met je tegenstander.
Een minuut later liet SPV'81 zien dat het wel degelijk kon aanvallen en deze aanval werd ingezet vanaf links door Ruben Vermeulen maar de bal werd hoog over geschoten door Teus Klarenbeek.
Na vijfentwintig minuten scoorde Ruben Vermeulen dan eindelijk zelf de 1-1, met een mooie assist van Christian de Vos. Tijdens een vrije trap in de dertigste minuut werd het publiek getrakteerd op een zelfde tafereel als in de tiende minuut; een vrije trap van Oudewater werd wederom ingekopt in het doel van SPV'81 zonder dat de Polsbroekse verdediging ook maar een moment in de lucht hing. Stand 2-1.
Keeper Bart-Jan Maat was volledig kansloos maar was ook niets te verwijten.

Na de thee deed de Polsbroekse aanval verwoedde pogingen om de stand gelijk te trekken maar moest het broodnodige geluk missen deze middag. Mooie aanvallen werden net niet afgemaakt door het raken van de paal, net voorlangs of in de handen van de keeper. Daarnaast speelde de grensrechter van Oudewater een dubieuze rol door meermalen voor buitenspel te vlaggen terwijl dit toch echt niet helemaal klopte.
Al met al moest SPV'81 huiswaarts na deze nederlaag en moet de aankomende wedstrijden echt punten binnen gaan halen om de aansluiting met de top niet te verliezen.

13 maart 2010 DCV - SPV 1-1

Vanmiddag trok SPV'81 ten strijde tegen DCV in Krimpen a/d IJssel. Een taaie ploeg waar altijd moeilijk punten vanaf te snoepen zijn. Net als SPV'81 was ook DCV niet op volle sterkte. Vanaf het fluitsignaal probeerde SPV'81 de eerste tien minuten om DCV te ontregelen maar dit lukte niet helemaal.
Jan Doeland had enige prachtige acties en wist met regelmaat zijn directe tegenstander uit te spelen maar ook dit maakte niet het verschil. SPV'81 strooide met onzuivere pases en leed hierdoor veel onnodig balverlies. Balverlies wat na twintig minuten resulteerde in een 1-0 stand voor DCV.
Na de rust werd Harm Zijderlaan vervangen door Ruben Vermeulen. En met Ruben Vermeulen kwam ook het gevaar en het aanvallende spel bij SPV'81 weer terug. In de zeventigse minuut wist de hard werkende Jan Doeland meerdere spelers te passeren en kon de bal terugleggen op Christian de Vos die het leer achter de keeper van DCV tikte en eindelijk de 1-1 op het scorebord wist te krijgen.
Scheidsrechter Uithol had van het begin af aan al aangegeven een grote mond niet te tolereren en in de tweeënzeventigste minuut kon een speler van DCV na twee keer geel dan ook om deze reden het veld verlaten.
Tien minuten voor tijd wist SPV'81 er nog een mooie aanval uit te persen maar deze werd door Christian de Vos net naast getikt. SPV'81 kon tevreden zijn met een gelijk spel want het gehele niveau was niet hoog. Zeker niet met de geweldige prestatie van vorige week nog op het netvlies.

6 maart 2010 SPV'81 - Rohda'76 4-0

Na de deceptie van vorige week stond vandaag de wedstrijd tegen Rohda'76 op het programma. Geteisterd door blessures en ziekte betrad SPV'81 het veld met Julian Vlasboom en Bartjan Maat (keeper) in de basis. Vanaf het beginsignaal van de wedstrijd lag het tempo hoog en wat vorige week niet lukte dwong SPV'81 vandaag wel af. Goed combinatie voetbal en het creëren van kansen.
De eerste goede kans kwam echter van Rohda '76 maar deze bal eindigde huizenhoog over het doel. In de twintigste minuut wist Gerko Kok een mooie hard schot op het doel af te vuren maar de bal belandde in de handen van de keeper. Direct daarna volgde wederom een mooie kans voor SPV'81 met een prachtige aanval vanaf rechts en netjes in de voeten van Jan Doeland gespeeld maar hij wist deze bal uit de draai net niet aan de goede kant van de paal neer te leggen.
Een vrije trap van Arjan van der Ham was er nodig om Christian de Vos de 1-0 te laten scoren in de achtentwintigste minuut. Enkele minuten daarna liet Julian Vlasboom zich niet onbetuigd en wist een bijna onmogelijke bal nog fantastisch voor te krijgen maar deze werd net naast de doelpaal neergelegd.

Na de thee zette het offensief van SPV'81 zich weer in en waren er gevaarlijke momenten voor het doel van Rohda. De voorhoede, gevormd door Jan Doeland, Christian de Vos en Remco van Wijngaarden, wisten elkaar goed te vinden. Jan Doeland was gevaarlijk in de opzet van de aanval en bracht de bal regelmatig tot aan de achterlijn waarna hij de bal in het doelgebied bracht. Christian de Vos met een geweldige koptechniek wist tot tweemaal toe niet de bal achter de Bodegravense goalie te krijgen. Rohda'76 wist af en toe het spel nog naar zich toe te trekken maar stuitte op een goed werkend verdedigingsblok van SPV'81 en een foutloze Bartjan Maat die een paar geweldige redding op z'n naam mag schrijven.
Michiel Boers was heer en meester op het middenveld, in alle opzichten, met mooi technisch voetbal. Er was wederom een vrije trap voor nodig in de zevenenzestigste minuut, dit keer genomen door Gerko Kok, om de voorsprong van SPV'81 te vergroten. En wat voor één!
Een prachtige streep die eindigde in de kruising! Een verdiende 2-0.
Nog geen minuut later stond Remco van Wijngaarden aan de basis van de 3-0 met een mooie voorzet vanaf rechts die Christian de Vos vanuit de draai het doel in wist te werken.
Drie minuten voor tijd wist Jan Doeland dan toch ook nog een doelpunt op z'n naam te schrijven vanuit een mooie voorzet van Gerko Kok vanaf links die mooi vanuit een korte draai door hem werd ingeschoten. Met deze overtuigende 4-0 heeft SPV'81 haar grote voetballend vermogen weer eens laten zien!

27 februari 2010

Schoonhoven - SPV'81 2-0
Vandaag stond de wedstrijd Schoonhoven - SPV'81 op het programma. Een streekderby die eigenlijk mooi weer verdiende met een BBQ buiten en een vol fietsenhok en bij aankomst wás het ook droog maar al snel nam de druilregen het weer over. Beide teams misten enkele basisspelers maar dat nam niets weg van het enthousiasme van het toegestroomde publiek.
Het stond gezellig vol langs de lijn met ook veel supporters uit Polsbroek en voorafgaande aan de wedstrijd was er zelfs vuurwerk en werd met grote knallen het startsein van de wedstrijd gegeven.
Dat SPV'81 nog weinig wedstrijdritme had na de winterstop werd al vrij snel duidelijk en de eerste tien minuten moesten zij alle zeilen bijzetten om al niet direct op achterstand te komen.
Na twintig minuten mocht SPV'81 een vrije trap nemen en de bal kwam op de voet van Ruben Vermeulen die keihard uithaalde en kruising lat raakte. In de vijfentwintigste minuut wist Jan Doeland, na diverse verdedigers uitgespeeld te hebben de bal tot de achterlijn mee te nemen maar ook deze voorzet eindigde bij de tegenstander. Het publiek kreeg een mooie eerste helft te zien waarin beide teams vochten om balbezit en goed aan elkaar gewaagd waren. Schoonhoven met lange ballen vanaf het middenveld en Polsbroek opbouwend vanaf de achterlinie.
Enkele minuten vóór rust wist Schoonhoven de 1-0 te scoren door onoplettendheid van de Polsbroekse verdediging.

Na de rust vertoonde de wedstrijd hetzelfde beeld echter na een kwartier had Schoonhoven toch het betere van de wedstrijd maar verzuimde regelmatig om te scoren. Ook Polsbroek kreeg kansen om te scoren maar noch Jan Doeland, noch Gerco Kok, met een prachtige schot met links in de twintigste minuut kwamen tot scoren. Polsbroek was voornamelijk gevaarlijk met corners en vrije trappen, meesterlijk genomen door Arjan van der Ham. Schoonhoven maakte enkele minuten voor tijd het karwei af door uit een vrije trap de 2-0 te scoren.
De bal raakte nog een verdediger van SPV en rolde onder keeper Johan de Vos door het doel in.

Het door Schoonhoven opgehangen spandoek "SPV we zullen je missen" krijgt na deze wedstrijd toch een bijzondere lading!

23 januari 2010 SPV'81 - Hermandad 6-1

Na een paar weken geen wedstrijden gespeeld te hebben maar waarin wel alle trainingen doorgingen, was het dan vandaag zover. Voor SPV'81 breekt er weer een nieuwe periode aan, nu onder leiding van trainer John van Vliet. Een frisse terugkeer na de winterstop en gelijk op jacht naar punten, deze zaterdag tegen een fysiek sterk Hermandad. En het was ook letterlijk een frisse start. Op een relatief goed veld waar 's morgens nog flink aan gewerkt was om het in goede conditie te brengen werd onder een spervuur van fijne hagel een leuke wedstrijd gespeeld. Na tien minuten werd de eerste goede aanval geopend over rechts door Ruben Vermeulen met een mooie voorzet aan Remco van Wijngaarden die de bal net naast het doel schoot. Ondanks dat de wedstrijd een gejaagde indruk maakte werd dan toch uit zo'n situatie de 1-0 gescoord door Ruben Vermeulen die door een prachtige steekpass van Jan de Ruiter de bal netjes achter de touwen werkte. Dat de drie musketiers van SPV'81 elkaar goed wisten te vinden bleek wel weer uit het technische hoogstaande spel van Remco van Wijngaarden die zijn mannetje mooi wist uit te spelen en waarna Christian de Vos op zijn voorzet de bal naadloos in het doel liet belanden en tekende voor de 2-0. Gedurende de hele eerste helft stond de verdediging van SPV'81 als een huis! Enkele snelle spelers van Hermandad wisten er nagenoeg niet doorheen te komen.
Direct na de start van de tweede helft werd een toegekende vrije trap, genomen door Harm Zijderlaan, door Ruben Vermeulen omgezet naar de 3-0. Hermandad moest alle zeilen bijzetten om de druk van het aanvallende SPV'81 onder controle te krijgen en wist met een snelle aanval de thuisploeg in de vijfenvijftigste minuut toch nog te verrassen met een mooi doelpunt, 3-1. Vanaf dat moment gaf SPV'81 geen kansen meer weg en wist Harm Zijderlaan Jan Doeland (in de ploeg gekomen voor Remco van Wijngaarden) te bereiken en met enkele mooie kapbewegingen werd het 4-1. Zeven minuten later wist Jan Doeland met een mooie voorzet de bal voor te geven aan Christian de Vos die de bal inkopte, 5-1. In de vierenzeventigste minuut werd Jan Doeland in het strafschopgebied onderuit gehaald en benutte zelf de toegekende penalty door een goed leidende scheidsrechter Goudriaan en bracht de eindstand naar 6-1.

12 december 2009 Sportief - SPV'81 1-3

Op een zonnige, maar koude zaterdagmiddag trad SPV'81 in Noorden aan zonder enkele belangrijke spelers tegen een ploeg die net onder SPV'81 op het competitieladdertje staat. Het veld was slecht, hobbelig met gras dat zeker vier centimeter te lang was. Na tien minuten werd de toon al gezet voor de hele wedstrijd en werd doorgebroken speler Remco van Wijngaarden door de keeper van Sportief ongenadig onderuit gelopen. De goalie mocht ook met rood van het veld af. De daarop volgende vrije trap van Harm Zijderlaan miste net het doel. SPV'81 kreeg daarop volgend wel kansen maar toch was het Sportief dat de openingscore, 1- 0, op haar naam kon zetten, al in de zeventiende minuut. Ondanks dat Sportief met een man minder het veld bespeelde wist SPV'81 tot aan de thee de gelijkmaker niet te scoren.
Na de thee verhoogde SPV'81 de druk op Sportief en wist Harm Zijderlaan in de vijftigste minuut met een vrije trap de stand op 1-1 te brengen. SPV'81 liet zich door Sportief niet intimideren want zoals de naam zou doen vermoeden bleek het tegenoverstelde in het veld soms plaats te vinden. Zelfs de leiding van Sportief werd meerdere keren gewaarschuwd wegens schelden op de scheidsrechter. Het spel verhardde en het kon dan ook niet uitblijven dat in de negenenzestigste minuut, na een grove overtreding in het strafschopgebied tegen Jan Doeland, de scheidsrechter resoluut de bal op de stip lag en Jan Doeland, als topscoorder, de bal langs de doelman mocht werken en SPV'81 de leiding nam in de wedstrijd met 1-2.
Ondertussen was het aantal spelers bij Sportief gereduceerd tot negen, want een verdediger liep voor de tweede maal tegen een gele kaart op en twee keer geel blijft rood. Remco van Wijngaarden werd na heel hard werken gewisseld voor Teus Klarenbeek, een rentree na een lange blessureperiode en deze nam in tweeënzeventigste minuut als eerste balcontact de bal al op de slof en schoot net naast.
Het spel werd grimmiger maar bleef spannend totdat Christiaan de Vos vijf minuten voor tijd het verlossende doelpunt scoorde uit een prachtig mooie voorzet over rechts en SPV'81 met een 1-3 overwinning de drie punten verdiend mee naar huis mocht nemen.

28 november 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hermandad - SPV'81 1 - 3

Ondanks de enorme plens regen die deze week naar beneden kwam werd er dankzij de kunstgrasmat van Hermandad gewoon gevoetbald.
SPV '81 trad aan met enkele verrassende wisselingen in de opstelling en met debutant Niels Vermeulen op de bank. Jan Doeland, spelend op het middenveld en Gerco Kok direct achter de spits Christian de Vos.
Ondanks een afgekeurd doelpunt van Hermandad wegens buitenspel was het bij aanvang van de wedstrijd al direct duidelijk dat SPV'81 zich niet liet intimideren door wetsdienaars die met nogal wat jonge dienders het veld betraden. Op de vleugels speelde SPV'81 met een vorm van schuivende panelen, lastig te verdedigen dus. Al na twaalf minuten was de eerste kans voor SPV'81 met een prachtige vrije trap van Remco van Wijngaarden, die echter, gedragen door de wind nog wel bovenkant lat raakte en achter het doel eindigde. Met name over de rechtervleugel was SPV'81 aanvallend gevaarlijk en raakte de verdediging van Hermandad het spoor snel bijster door het regelmatig wisselen van positie van Remco van Wijngaarden en Linnard Kruiswijk. Mooi combinatiespel van middenveld en voorhoede leidde onvermijdelijk naar een prachtig doelpunt in de zesendertigste minuut, ingezet door aanvoerder Michiel Boers waarbij Christian de Vos een schot op doel loste en de weggestompte bal op de slof van Gerco Kok eindigde die ongenadig uithaalde en de verdiende 0-1 maakte.
De voorsprong was echter van korte duur. Hermandad vocht zich terug en in de veertigste minuut wisten ze de gelijkmaker te produceren die ze eigenlijk meer te danken hadden aan het slecht verdedigen van SPV'81 en een slecht opgestelde goalie van SPV'81. Met een ruststand van 1-1 ging men op naar de thee.
Na rust trok SPV'81 door haar aanvallende spel de wedstrijd duidelijk naar zich toe al hadden zij erg veel kansen nodig om op voorsprong te komen. Ook vanaf zijn nieuwe positie wist Jan Doeland het doel wel te vinden maar had toch veel kansen nodig om uiteindelijk in de tachtigste minuut de voorsprong van 1-2 aan te laten tekenen. Dit met een prachtige assist van Remco van Wijngaarden die een geweldige wedstrijd speelde. In de zesentachtigste minuut luidde de debuterende Niels Vermeulen vanaf de rechtervleugel de 1-3 in.
Hij gaf een prachtige voorzet aan Michiel Boers die de bal snel doorspeelde aan Remco van Wijngaarden en met een goed uitgekozen hoek was dit het winnende doelpunt met nog een paar minuten speeltijd op de klok.
Ondanks scheidsrechter Hogenelst, die veel overtredingen van Hermandad door de vingers zag, wist SPV'81 deze wedstrijd winnend af te sluiten en gaan we vol goede moed op naar de volgende uitdaging, Bolnes!

14 november 2009

 

 

 

 

 

 

 

SPV'81 - Oudewater 3 - 3
Op de groene grasmat van SPV'81 werd vanmiddag weer een streekderby gespeeld. Zo mogen we dit treffen wel noemen want hemelsbreed liggen Polsbroek en Oudewater maar een paar kilometer bij elkaar vandaan. De wedstrijd was koud begonnen of bij de eerste aanval wist Oudewater al te scoren, 0-1. SPV'81 was gelijk goed wakker en verhoogde meteen de druk op Oudewater.
Na tien minuten wist Linnard Kruiswijk de bal over de rechterflank richting Remco van Wijngaarden te spelen die de bal net naast het doel trapte. In de zesentwintigste minuut was het dan eindelijk raak. Een prachtige vrije trap, uiteraard van Harm Zijderlaan die met een curve voor het doel draaide en ingekopt werd door de boomlange Gerco Kok, 1-1.
In de zesendertigste minuut werd Jan Doeland in het zestien meter gebied flink onderuit gehaald maar kreeg van scheidsrechter Opdam geen penalty. Enkele minuten later was er een soortgelijke situatie en wederom werd er geen penalty toegekend. Oudewater moest alle zeilen bijzetten om met een gelijke stand richting thee te mogen.

Na de rust ervaarde men soort déjà vu. Wederom in één van de eerste minuten wist Oudewater de 1-2 te scoren door de onoplettendheid van de verdediging van SPV' 81. Uit een vrije trap van Harm Zijderlaan in de tweeënvijftigste minuut, dwars door het Oudewaterse muurtje viel de gelijkmaker, 2-2. De wedstrijd verhardde enigszins en scheidsrechter Opdam verzuimde wederom om op te treden en liet het spel alleen stilleggen om de slachtoffers van weer een onbesuisde actie, te laten behandelen.
Met name bij de SPV spelers werkte het niet optreden van de scheidsrechter nogal frustrerend en het kon dan ook niet uitblijven dat na weer een niet oplettende actie van Opdam een getergde Ruben Vermeulen zijn frustratie op een onorthodoxe manier uitte en met rood het veld mocht verlaten. In de tachtigste minuut wist Oudewater dan eindelijk weer op voorsprong te komen door een ingekopte bal na een vrije trap, 2-3.
De wedstrijd leek gespeeld echter uit een prachtige corner van Christiaan de Vos in de laatste minuut, waarbij de bal in eerste instantie weggewerkt werd door een Oudewaterse verdediger wist Jeroen Steenkamer, voorstopper van SPV'81, de bal snoeihard nog in de touwen te werken en kwam SPV'81 wederom langszij, 3-3 tevens eindstand.

7 november 2009

 

 

 

 

 

SDV - SPV'81 1 - 4
Vandaag stond de wedstrijd SDV - SPV'81 op het programma en een fit ogende selectie betrad de kunstgrasmat van het SDV complex. Al direct liet SPV'81 zien dat zij gekomen waren om de punten in de wacht te slepen. Het spel was aanvallend, zoals we het team als vanouds kennen en al snel brak Remco van Wijngaarden door de verdediging heen en gaf een mooie voorzet aan Linnard Kruiswijk die helaas het doel niet wist te vinden. Ook Michiel Boers gaf vanaf het middenveld een mooie voorzet richting spitsen in de twintigste minuut maar wederom wilde de bal de touwen niet in. De druk voor het doel werd alsmaar groter en het kon dan ook niet uit blijven dat er zes minuten vóór rust een mooie voorzet kwam van rechts van Linnard Kruiswijk die in de verwarring op de voet van een verdediger van SDV terechtkwam en keurig achter de doelman verdween, 0 - 1.
Op slag van rust wist SDV er toch nog een gelijkspel van te maken vanuit een rommelige aanval en met een gelijke stand van 1 - 1 ging men op naar de thee.
Na de rust begonnen de dieseltjes uit Polsbroek pas echt goed op stoom te komen en in de vijftigste minuut werd er een mooie aanval ingeluid door Remco van Wijngaarden en Gerco Kok die goaltjesdief Jan Doeland netjes op de slof in kon schieten en SPV '81 op voorsprong bracht. De wedstrijd kabbelde en SDV had vooral op het middenveld veel balverlies.
De spelers van SDV speelden gefrustreerd en hadden het voornamelijk op elkaar gemunt. In de vijfenzeventigste minuut wist wederom Linnard Kruiswijk de ingevallen Ruben Vermeulen te bereiken en werd de voorsprong vergroot naar 1 - 3.
Op slag van het eindsignaal wist Christian de Vos de voorsprong nog verder uit te breiden en tekende voor de 1 - 4.
Ondanks de tegenslag van de afgelopen weken heeft SPV'81 wederom laten zien over voldoende veerkracht te beschikken om zich terug in de competitie te spelen.

31 oktober 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Linschoten - SPV'81 2 - 1
SPV'81 moest weer aan de bak na de droevige weken door het overlijden van de trainer John Schoordijk. Het bestuur hecht er grote waarde aan dat er duidelijkheid is over de te nemen stappen vandaar hieronder een verklaring dat letterlijk wordt overgenomen.

En dan wordt het weer zaterdag en staat er een wedstrijd gepland. Een paar dagen nadat SPV'81 afscheid heeft genomen van haar overleden trainer wenkt de groene grasmat alweer. Het bestuur van SPV'81 heeft in goed overleg met alle betrokkenen besloten dat Erwin van der Ham, leider van het eerste elftal van SPV'81, voorlopig de taken van John Schoordijk gaat waarnemen, hierin geassisteerd door Robert van Wijngaarden totdat er een interim trainer gevonden is die John Schoordijk kan opvolgen. Het bestuur van SPV'81 hoopt dat dit zo snel mogelijk het geval zal zijn.

Het bestuur van SPV'81

De wedstrijd begon om 15.00 uur met een minuut stilte, Linschoten kwam zelf al met dit voorstel, en alle mensen op en rond het veld betuigden hun medeleven met de vereniging. Je kon de bekende spelt horen vallen. Een groot compliment aan de vereniging en de supporters van Linschoten is hier op zijn plaats.
Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Linschoten was de gehele wedstrijd de technisch betere ploeg die zich kansen wist te creëren. SPV'81 moest zich beperken tot verdedigen en spelen op de counter maar dat deden ze heel goed en zo ontstond een aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek. Linschoten verzuimde echter om de kansen die het kreeg goed af te werken men was slordig hiermee. Er was zelfs een vrije trap die tegen de onderkant van de lat kwam en volgens de toeschouwers achter het doel aangegeven werd dat hij achter de lijn vandaan weer terug in het veld sprong. Maar dat werd niet geconstateerd door scheidsrechter den Hartog en het spel ging verder. En zoals de voetbalwet aangeeft valt de treffer aan de andere kant. In de 27e minuut nabij de zestien werd Jan Doeland onderuitgehaald, wat de verdediger op geel kwam te staan, en de toegekende vrije trap werd door Harm Zijderlaan bij de 5 meterlijn gebracht waar Jan Doeland de bal nog net met het hoofd kon aanraken om zo de keeper geen schijn van kans te geven. 0-1. Na ongeveer een half uur weer een goede aanval van Linschoten en de SPV goalie kon de bal vallen net wegtikken liet de aanvaller van Linschoten zich over de keeper vallen en kregen ze van de tot dan toe goed leidende scheidsrechter een penalty toegewezen. Een beetje onterecht dan had hij de keeper geel of rood moeten geven voor het neerhalen van een tegenstander maar niets daarvan. De toegekende strafschop werd zuiver ingeschoten en zo gingen de spelers naar de thee met een 1-1 russtand.
Ook in de tweede helft een bovenliggende thuisploeg die veel moeite had met de kansen die het kreeg. SPV echter deed goed mee en was spelend niet de mindere. En zoals SPV in de eerste helft een vrije trap kreeg nabij de zestien zo ook Linschoten maar dan van links. Ook hier werd de bal ingebracht op de vijf meterlijn en nog net aangeraakt door een Linschoter aanvaller en Johan de Vos was kansloos.
Een punt is nog vermeldenswaardig en wel de rode kaart die Michel de Jong kreeg van de scheidsrechter die in de tweede helft zijn minste dag had want zijn goede leiding uit de eerste helft werd in de tweede helft niet voortgezet.
SPV'81 kan als het zo blijft spelen toch een goede middenmoter zijn in de vierde klasse en verdient lof om zo te spelen na een beroerde week voor de vereniging.

17 oktober 2009

 

 

 

 

 

 

 

SPV'81 - Perkouw 2 - 4
Op een winderig maar zonnig sportcomplex van SPV'81 stond de derby SPV'81 - Perkouw op het programma. In het verleden werd tegen Perkouw nogal eens een leuke oefenwedstrijd gespeeld maar vandaag ging het echt om de punten. Dat de teams aan elkaar gewaagd waren bleek al in de vierde en vijfde minuut toen SPV'81 gevaarlijk dichtbij een doelpunt kwam echter er waren nog wat speelminuten extra nodig om de uiteindelijke score naar 1-0 te brengen.
Een mooie aanval ingeleid door de geweldig spelende Linnard Kruiswijk en de bevlogen Ruben Vermeulen waarbij Jan Doeland alleen zijn voetje nog maar tegen de bal aan hoefde te zetten om de bal in het doel van Perkouw te jagen. Perkouw wist in de vijftiende minuut al de stand weer gelijk te trekken met een hele snelle aanval waarbij de verdediging van SPV'81 overlopen werd en in de vijftiende minuut was de stand 1-1. Twee minuten later werd SPV'81 weer volkomen verrast met een snelle uitbraak en stond de thuisploeg tegen een 1-2 achterstand aan te kijken wat tevens ruststand was.

Na de rust was er van beide partijen veel strijd en moest scheidsrechter Didden alle zeilen bijzetten om de wedstrijd in goede banen te leiden, wat hij dan ook deed. In de achtenzeventigste minuut wist Perkouw de wedstrijd naar zich toe te trekken door een mooie snelle aanval over links, niet bijgelopen door de verdedigers van SPV'81 en werd de stand 1-3.
Na de aftrap werd SPV'81 direct gevaarlijk voor het doel van Perkouw maar wist ook Christian de Vos met een mooi afstandschot het verschil niet te maken ondanks dat SPV'81 wel een doelpunt verdiende. Zes minuten vóór tijd kreeg Perkouw nog een hoekschop en met een raar dwarrelballetje wat verkeerd op de lederen vuisten van Bartjan Maat, de goallie van SPV'81 terecht kwam werd de stand naar 1-4 getild.
In blessuretijd wist Jan Doeland nog een hard schot op de keeper van Perkouw te lossen die niet klemvast was en wist invaller en hardwerkende Julian Vlasboom de stand nog naar 2-4 te brengen.
Bij vlagen zagen we het SPV'81 team weer terug zoals zij aan de start van de competitie verschenen maar door het gemis van enkele belangrijke spelers die geblesseerd zijn valt het voor SPV'81 niet mee om het verschil te maken.

10 oktober 2009

 

 

 

 

Moerkapelle - SPV'81 8 - 0
Op een, ondanks de regen, goed bespeelbaar veld trad SPV'81 aan tegen Moerkapelle. Een tegenstander waar SPV'81 nog geen ervaringen mee op gedaan had. Binnen zes minuten werd de eerste aanval van Moerkapelle al omgezet in een doelpunt. Een schot op de paal en de bal stuiterde tegen doelman Johan de Vos en rolde het doel in, 1-0. En in de zevenentwintigste minuut werd een hard schot vanuit de tweede linie gelost door een middenvelder van Moerkapelle, de bal stuiterde licht en gleed door de handschoenen van diezelfde goalie en dit betekende de 2-0. SPV'81 werd constant teruggedrongen op de eigen speelhelft en brak slechts een enkele keer door richting doel van de tegenstander. Het kon dan ook niet uitblijven dat vier minuten voor de rust de 3-0 gemaakt werd, mooi ingeleid over links. Een minuut voor rust werd een vrije trap genomen vanaf de rand van het zestien metergebied door Moerkapelle mooi afgewerkt en was de ruststand 4-0.
Ook in de tweede helft zagen we hetzelfde spelbeeld terugkomen. SPV'81 wist de wedstrijd niet te buigen in hun voordeel en in de tweeënvijftigste minuut tekende zich de 5-0 al aan en vijf minuten later de 6-0. Moerkapelle kreeg vleugels en SPV'81 voetbalde tegen zichzelf! Weer vijf minuten later werd het 7-0 waarna SPV'81 nog één keer een opleving liet zien middels een mooie aanval door het midden waarbij Jan Doeland nagenoeg vrij voor de keeper kwam echter, tekenend voor de wedstrijd joeg hij de bal langs de verkeerde kant van de paal.
Vijf minuten vóór tijd bracht Moerkapelle de stand naar eindstand 8-0 en ondanks het feit dat het letterlijk droog was gebleven was dit voor SPV'81 figuurlijk gezien nog maar de vraag!

2 oktober 2009

 

 

 

 

 

 

SPV'81 - DCV 0 - 0
Al na twee minuten gaf SPV'81 aan DCV het signaal af dat de vechtlust er deze wedstrijd weer helemaal was op het winderige sportpark van SPV'81. Een mooie aanval over rechts, doorgekopt door Harm Zijderlaan naar Linnard Kruiswijk ging loeihard net naast.
Ook in de vijfentwintigste minuut wist Harm Zijderlaan de opkomende Ruben Vermeulen over links te bereiken die de bal in eerste maar ook in tweede instantie niet het doel in wist te jagen.
De achterhoede van SPV'81 stond als een blok, met name Jeroen Steenkamer en Michel de Jong wisten de soms doorbrekende aanvallers van DCV goed te pareren. Ondanks de vele goede aanvallen die SPV'81 liet zien middels het goede aanspelen van Harm Zijderlaan wilde de bal niet achter de goalie van DCV belanden. Dat de teams flink aan elkaar gewaagd waren verklaarde de ruststand van 0 - 0.
In de rust werd scheidsrechter Gomez die overigens een goede wedstrijd floot, door manueel therapeute Ellen Vonk, deze wedstrijd gast van SPV'81, onderhanden genomen na een blessure aan de knie opgelopen te hebben.
Na de thee wisten de mannen van DCV toch meer het zestienmetergebied van SPV'81 te bereiken maar net als SPV'81 wisten zij ook het verschil niet te maken. Vijftien minuten voor tijd kon de licht geblesseerde Jan Doeland op zijn eigen manier weer eens ouderwets doorbreken maar ook deze kogel raakte geen doel.
Beide teams werden geplaagd door veel balverlies door onzuiver spel en de wind liet zich op het vlakke complex niet onbetuigd.
Een gelijkspel van 0 - 0 is dan ook een terechte uitslag maar betekent wel dat SPV'81 snel orde op zaken moet stellen om de aansluiting met de top niet helemaal te verliezen!

26 september 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

Rohda'76 - SPV'81 4 - 2
De uitwedstrijd tegen Rohda'76 stond zaterdag 26 september 2009 op het programma van SPV'81. Een ploeg uit Bodegraven waar binnen de SPV'81 gelederen niets over bekend was als het gaat over ervaringen uit het verleden. Op een prachtig complex werd na enkele minuten spelen al duidelijk dat er met Rohda'76 niet te spotten viel.
De verdediging van SPV'81 werd pas echt goed wakker toen na drie minuten de eerste aanval van Rohda'76 over links en een slim hakje van hun spits de bal achter Johan de Vos in het doel deed belanden, 1-0.
De verdediging mocht dan wel wakker zijn maar dit was nog geen garantie van goed spel. Ondanks het feit dat Michel de Jong, laatste man, veel aanvallen uiteindelijk nog wist te pareren was het duidelijk dat Rohda'76 zo snel mogelijk op jacht ging naar een tweede doelpunt.
Dit doelpunt kwam in de veertiende minuut uit een hele snelle aanval vanaf het middenveld, goed overgetikt en ingeschoten door de snelle spits van Rohda'76, goed voor de 2-0 op het scorebord. SPV'81 kwam niet echt spelen toe, zeker niet nu het in tijd van een kwartier tegen een 2-0 achterstand aankeek. Met name op het middenveld had SPV'81 veel balverlies. Na achtentwintig minuten werd er door Rohda'76 een eigen doelpunt gemaakt (2-1) en had SPV'81 de mogelijkheid om langszij te komen. Er werd echter te slordig met de bal omgegaan om dit mogelijk te maken.
Na de rust werd Linnard Kruiswijk gewisseld voor Jan de Ruijter en wist SPV'81 over rechts regelmatig weer enige gevaarlijke momenten te creëren. In de zevenenveertigste minuut wist Rohda'76 een rommelige aanval bijna te verzilveren met een doelpunt door onderkant lat te raken echter de bal stuiterde net voor de doellijn weer terug het veld in. Uit een vrije trap van Jan de Ruijter in de vierenzestigste minuut kon Gerco Kok mooi richting doel koppen echter de bal ging rakelings langs de verkeerde kant van de doelpaal. Dit bleek achteraf één van de mooiste kansen van SPV'81. In de drieënzeventigste minuut bouwde de tegenstander de voorsprong uit naar 3-1 en in de tweeëntachtigste minuut naar 4-1. Beiden mooi opgebouwde aanvallen met resultaat.
In de zesentachtigste minuut kreeg SPV'81 nog een strafschot toegekend wegens hands van een verdediger van Rohda'76 maar tekenend voor de wedstrijd was dat deze strafschop, ondanks een hard schot van Michiel Boers, gehouden werd door de keeper.
De scheidsrechter ontwaarde hierna een onregelmatigheid in het strafschopgebied en kende onmiddellijk weer een penalty toe aan SPV'81. Christian de Vos aarzelde geen moment, legde de bal op de stip en scoorde de 4-2.
SPV'81 was deze wedstrijd een slap aftreksel van wat we vorige week hebben mogen zien en laat kostbare punten achter in Bodegraven!

19 september 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SPV'81 - VV SCHOONHOVEN 2 - 2
En dan, op 19 september 2009, was het zover. De langverwachte streekderby SPV'81 tegen Schoonhoven. In de aanloop naar deze wedstrijd toe is er al heel wat gebeurt. Schoonhoven dat in het verleden blij was van SPV'81 af te zijn komt deze ploeg in deze competitie nu toch weer tegen.
In de nacht van 18 op 19 september a.s. waren de voorbereidingen zelfs al in volle gang. Er werden vanuit Schoonhoven op het complex van SPV'81 in Polsbroek al spandoeken opgehangen met ludieke teksten als "the Road to Glory", Olé olé 2 x SPV'81 en Spandoek € 8,= - verf € 5,= DE DERBY Onbetaalbaar!

De sfeer was geweldig, met enorm veel toegestroomd publiek, mede te danken aan het heerlijke weer. Met de klanken van het meegebrachte vuurwerk van de Schoonhoven aanhang nog vers in de oren werd er vanaf de aftrap door beide teams heel hard gewerkt. De eerste dertig minuten had SPV'81 het betere van het spel.
In de tweeëntwintigste minuut werd uit de vrije trap van Harm Zijderlaan het eerste doelpunt gescoord door wie anders dan Jan Doeland.
In de 40e minuut van de eerste helft (die door de vele "blessures" 55 minuten duurde) werd een prachtig aangegeven bal net mis gekopt door Gerco Kok.
Met een stand van 1-0 mocht SPV'81 gaan genieten van de rust.

Na de rust kwam Schoonhoven gevaarlijk veel in het doelgebied van SPV'81 en een overtreding kon niet uitblijven. Uit een penalty wist Schoonhoven de stand met SPV'81 weer gelijk te trekken in de zeventigste minuut, 1-1.
Nog geen 2 minuten later werd er, weer door een assist van Harm Zijderlaan de 2-1 aangetekend door Ruben Vermeulen die snoeihard de keeper van Schoonhoven wist te passeren.
Na dit doelpunt werd het tempo van de wedstrijd opgeschroefd en SPV'81 op conditie afgetroefd door Schoonhoven. Na een afgekeurd buitenspel doelpunt wist Schoonhoven dan eindelijk door de puike verdediging, aangevoerd door Michel de Jong, de gelijkmaker te maken in de vijfentachtigste minuut.
Beide teams liepen drie gele kaarten op uitgereikt door scheidsrechter Den Hartog die de wedstrijd goed aanvoelde.
Ondanks het gemis van basisspelers Michiel Boers die in Parijs rond de Notre Dame aan het hollen was en Remco van Wijngaarden heeft SPV'81 laten zien aan Schoonhoven dat ze vierde klas waardig is en kijken we uit naar de returnwedstrijd na de winterstop.

12 september 2009

 

 

 

 

 

 

SPV'81 1 - Rijnstreek 1 2 - 2
Terugkerend op het sportcomplex van Rijnstreek waar SPV'81 in het vorige seizoen de wedstrijd met winst afsloot en promoveerde waren zowel SPV'81 als Rijnstreek beiden van plan drie punten te gaan halen. In de eerste helft van de wedstrijd had SPV'81 duidelijk het betere van het spel en na tien minuten bracht Gerco Kok met een mooie assist Remco van Wijngaarden in positie om te scoren en was de stand al 0 - 1. Rijnstreek moest alle zeilen bijstellen en maakte het SPV'81 hierna moeilijk om te scoren en ook Jan Doeland, met een vaste verdediger op z'n lip, kon het verschil niet maken. Een mooie aanval over links met de opgekomen Jan de Ruijter werd ook net naast geschoten.
Scheidsrechter Linger heeft vanaf het fluitsignaal de wedstrijd goed kort gehouden en voelde de verhoudingen goed aan. Binnen een half uur waren er al twee gele kaarten getrokken voor spelers van Rijnstreek.

Na de rust waren er de eerste twintig minuten volop kansen voor SPV'81. Het middenveld en vleugelspelers van SPV'81 wisten iedere keer toch weer door de stevige verdediging van Rijnstreek heen te breken en de voorhoede te bedienen van voorzetten maar de bal wilde er niet in. Als zo vaak zie je dan dat dit bij de tegenstander, met toch beduidend minder kansen, wel lukt. In de zevenenzeventigste minuut maakte Rijnstreek handig gebruik van wat gesteggel over buitenspel en maakte de gelijkmaker om twee minuten later door een domme verdedigingsfout van SPV'81 de 2-1 te scoren.
Twee minuten later werd de doorgebroken Ruben Vermeulen onderuit gehaald in het strafschopgebied en kon Jan Doeland de
2 - 2 aantekenen.
Met in ieder geval één punt moest SPV'81 tevreden zijn maar zijn na deze wedstrijd wel de koppositie kwijt!

5 september 2009

 

 

 

 

 

 

 

SPV'81 - PKC'85 6 - 2 Aan kop in de competitie!
Een kwartier later dan gepland floot scheidsrechter Lindberg op de fluit als teken dat de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen mocht beginnen. Een nagenoeg complete selectie van trainer John Schoordijk kleurde het veld groen/wit in de net nieuw geïntroduceerde kleding van hoofdsponsor Henk Rijneveld met zijn bedrijf Rijver.
PKC'85 meldde zich op het sportcomplex, zoals verwacht, redelijk laat maar was wel compleet. De eerste vijftien minuten liet SPV'81 zich duidelijk leiden door het rommelige spel van PKC'85 dat met een geheel nieuw team de competitie in is gegaan. Spelers die elkaar nog niet wisten te vinden, veel drukte in een kleine ruimte en veel te gejaagd.
Na veertien minuten werd uit de eerste goede aanval van SPV'81 het eerste schot gelost door Jan Doeland maar de bal belandde in de handen van de keeper. Eindelijk, na twintig minuten spelen wist Jan Doeland te scoren na een mooi één-tweetje van Ruben Vermeulen en Harm Zijderlaan, 1-0 voor SPV'81.
Jan Doeland had het doel geroken en wist na zevenentwintig minuten de 2-0 al aan te tekenen na een geweldige individuele actie. Vijf minuten voor de rust wist PKC'85 toch nog een tegendoelpunt te scoren door een fout in de verdediging van SPV'81 en bracht de ruststand op 2-1.

Dertien minuten na rust was het PKC'85 die de score opende en de stand naar 2-2 bracht door een penalty. Gerco Kok, gewisseld met Teus Klarenbeek, bracht wat extra gevaar op het middenveld waardoor SPV'81 meer kansen creëerde.
Een prachtige voorzet van Michiel Boers aan Jan Doeland in de vierenzestigste minuut lag aan de basis van de uiteindelijke overwinning waarbij eerst wel de boomlange laatste man van PKC'85 uitgespeeld moest worden.
3-2 en tien minuten later liet Jan Doeland nogmaals zijn visitekaartje achter en scoorde de 4-2. SPV'81 kreeg vleugels en twee minuten voor tijd scoorde Christian de Vos de 5-2 en op slag van het eindsignaal mocht Harm Zijderlaan, na een mooie assist van Jan Doeland de 6-2 maken.
Al met al een goed begin voor SPV'81 met als resultaat een eerste plaats in de competitie!

naar boven

Schoordijk genoot van een afstandje

Bij SPV’81 is met verslagenheid gereageerd op het plotselinge overlijden van hoofdtrainer John Schoordijk.

Schoordijk overleed donderdagochtend aan een hartstilstand. De zaterdag ervoor was hij 61 jaar geworden.

De oefenmeester gaat de geschiedenisboeken in als de trainer die SPV’81 in het seizoen 2008-2009 naar de vierde klasse loodste, een mijlpaal waarnaar het dorp al bijna dertig jaar hunkerde. Schoordijks eerste jaar aan de Polsbroekse wetering was daarmee een volslagen succes. Een verbijsterde en tot tranen toe geroerde pr-vrouw Francine Mulder noemt de dood van Schoordijk “absurd”. “Afgelopen seizoen hebben we feest gevierd vanwege de promotie, aan het begin van dit jaar hebben de spelers nieuwe tenues gekregen en is er een foto gemaakt voor de website. Heel onwerkelijk dat daar iemand op staat, die nu niet meer in ons midden is.”

Waar SPV’81 vorig jaar de ene ploeg na de andere aan de zegekar bond, haperde dit seizoen de Polsbroekse machine, die zelfs enkele monsternederlagen moest incasseren. Voor Mulder staat nochtans vast dat Schoordijk zijn klus niet heeft mogen klaren. “Het was inderdaad tobben met een uitgedunde selectie, hij kon met moeite een heel elftal op de been krijgen. Maar hij was onderwijl druk met de omschakeling van een spelsysteem van drie naar twee spitsen. Je zag in de laatste wedstrijd (2-4 verlies tegen FC Perkouw, red.) dat we de stijgende lijn weer te pakken hadden.”

Privé
Schoordijk volgde in 2008 Kenneth Nelstein op en zorgde daarmee aanvankelijk voor een cultuurshock in Polsbroek. Waar Nelstein, die de selectie acht seizoen leidde, middenin de groep stond en ook privé alle ins en outs van zijn spelers op zijn duimpje kende, was Schoordijk uit ander hout gesneden: hij hield afstand.

Mulder: “Met de jongens had hij wel een goede band, maar hij was heel gesloten. John Schoordijk was gewoon: de trainer. Bij zijn rechterhand Erwin van der Ham legde hij de taak neer om de persoonlijke contacten met de eerste elftalspelers te onderhouden. John liet van zijn privé niet veel zien. Spelers zouden bijvoorbeeld niet weten of en hoeveel kinderen hij had, alleen maar dat hij getrouwd was. Het was iemand die de kat uit de boom keek en zich niet liet zien. Heel erg op zichzelf.”

Analytisch vermogen
Ook al dwong Schoordijk een zekere autoritaire afstand af, hij genoot zichtbaar van zijn groep. “Kenneth was onderdeel van de groep, John bekeek alles van een afstandje”, licht Mulder toe. “En dan zág je hem genieten. Zeker de laatste tijd kwam hij steeds meer los.”

Schoordijk wordt binnen de club geroemd om zijn gedrevenheid en analytisch vermogen. De wekelijkse wedstrijdbespreking was hem heilig. Ook verstond hij de kunst om spelers individueel apart te nemen, als ze voetballend dreigden te ontsporen.

Het bestuur van SPV’81 gaat binnenkort in beraad over de ontstane situatie. Mogelijk dat assistent-trainer Erwin van der Ham Schoordijk voorlopig opvolgt. Het reglement van de KNVB staat het aanstellen van een interim-trainer toe.

André van der Vlerk


John Schoordijk
17-10-1948 - 22-10-2009