SPV '81 B1



Op de foto staan:
Ruud Heemskerk, Tjardy Verkerk, Joost Hakkenberg, Dennis de Leede, Jesse Kwakkenbos, Thomas van Midden, Daniel Verstoep, Wilco van Rossum, Christie Heemskerk en Miranda Sluys.
Zittend:
Anton Kwakkenbos, Jeroen Boer, Robbert Mans, Janco Slingerland, Azarja van Vliet, Ivo Sluys, Martijn Hakkenberg en Wesley de Leeuw.

Op de foto ontbreekt: Leon Oskam.

Trainer/coach:
Anton Kwakkenbos

Leider:
Miranda Sluys

Sponsor: De Publiekszaak
SPV B1 wint uiteindelijk ook laatste competitiewedstrijd tegen Vep uit 4-6.

Woerden, 19 mei 2010.

Op de verjaardag van onze spits Wilco, van harte jongen, vertrokken we naar Woerden..
De zon scheen en het was een mooie avond voor een potje voetbal. De mooie avond bleef, maar het voetbal was niet geweldig. De wedstrijd leek een beetje op de uitwedstrijd tegen Sportlust.
Ongeïnspireerd en ver onder het niveau wat de B1 kan spelen werd er gevoetbald.
Tot de 3-3 kwam SPV ook steeds op achterstand. Een klein beetje gas van Polsbroekse kant was steeds voldoende om de aansluiting weer te vinden. De 1-1 van Wilco was een hele mooie, strak met links in de rechter bovenhoek.
De 2-2 was van de hand van Leon, die maar weer een bewees een prima kopper te zijn.
Op aangeven van Joost kopte hij strak binnen. De 3-3 was van Jesse.
De 3-4, de tweede helft was al voor bijna de helft verstreken, van Wilco was de goal die de overwinning aankondigde. Niet veel later werd het 3-5, weer door Wilco.
De sfeer in het veld werd er niet prettiger op. Toen Vep door kreeg dat er niets te winnen was waren er een aantal spelers die gingen schoppen ipv voetballen. Vervelende supporters juinde de boel nog een beetje op en de scheidsrechter en leider van Vep keken machteloos toe. Joost en Wilco waren de grootste slachtoffers, maar gelukkig bleven beide spelers heel. Nadat Vep nog 4-5 gescoord had, werd Wilco afgezaagd. De terechte penalty werd binnengeschoten door Jesse 4-6.
De laatste minuten was heel blijven belangrijker dan voetballen en gelukkig floot de scheids vrij snel af.
Terwijl er makkelijk een blessure in het veld had kunnen ontstaan, ontstond hij op de bank.
Een ijsknietje van vorige week vrijdag speelde op en Dennis kreeg erg veel last en trok behoorlijk wit weg. Even langs de eerste hulp geweest. Dennis werd goed opgelapt en mocht 's avonds weer met Bert mee naar huis. Beterschap, Dennis.

Opstelling:

Doel: Robbert
Verdediging: Leon (Daniel), Tjardy, Azarja en Daniel (Janco)
Middenveld: Dennis, Joost (Jesse) en Jesse (Martijn)
Aanaval: Martijn (Jeroen), Wilco en Wesley

SPV speelt een prima wedstrijd, had recht op de overwinning, maar verloor. 4-6

Polsbroek, 7 mei 2010.

Uit tegen Alphens Boys verloor de B1 van SPV kansloos met 5-1. Nu verloor SPV met 4-6, maar speelde Alphense Boys bij vlagen van de mat. Zuur voor de Polsbroekse SPV'ers, die met een prima inzet en meer dan verzorgd spel, meer verdienden.

In de wedstrijdbespreking werd Niek de Wit, invaller voor de op vakantie zijnde Tjardy, ingepraat over de rol van de laatste man, zoals die gespeeld wordt in de B1.
Op een onwennige start na speelde Niek centraal achterin een prima potje voetbal. Tjardy, die plots toch wel weer beschikbaar was zat daardoor op de bank.
De wedstrijd op 1 mei tegen Kamerik was al van prima niveau, maar vandaag werd er eigenlijk nog beter gevoetbald. De Polsbroekers wisten elkaar heel makkelijk te vinden. Het middenveld draait steeds beter, zeker nu kwaliteit wordt gekoppeld aan inzet. Janco, een vaste waarde inmiddels, voetbalt steeds beter mee. Wilco, speelde een zeer sterke 1e helft. Eigenlijk was SPV een sterk collectief wat 100 % voor de overwinning gaat.
Een individuele fout zorgde er voor dat SPV al snel tegen een een nul achterstand aan keek, maar de koppies bleven goed staan. Uit een een tweetje scoorde, de gemotiveerde, Jesse de 1-1. Op een prachtig steekballetje van de alweer sterk spelende Ivo scoorde Wilco de 2-1, de spits die vijf minuten eerder nog voor leeg doel mistte. In deze fase van de wedstrijd was SPV een klasse beter en leek een overwinning zeker.
Maar twee foutjes achterin door de hardwerkende Dennis en onze stand-in doelman Martijn zorgen voor de tweede domper. In plaats van met 2-1 voor ging SPV met 2-3 achter rusten.

Toch was er weinig aan de hand. Voetballend was SPV beter. Er was nog een helft te gaan en zeer gemotiveerd startte de SPV ers aan de tweede helft. Alphense Boys werd voetballend nauwelijks gevaarlijk (compliment aan de Polsbroekse verdedigers), maar SPV moest altijd attent blijven op de snelheid, de behendigheid en de scoringskracht van enkele Alphense spelers. SPV zette de schouders eronder met enkele nieuwe krachten. Tjardy speelde op de rechtsback positie, Daniel werd rechtsbuiten en Joost verving Leon.
De derde Polsbroekse goal was van een enorme schoonheid. Daniel kaatste een ingespeeld bal keurig terug op Tjardy, die een prachtige voorzet speelde, die door Jesse keurig in de bovenhoek werd gekopt.
SPV zat weer in de wedstrijd en leek over Alphense Boys heen te lopen. Daniel was er dichtbij, Thomas zijn inzet werd nog maar net gered door de keeper en SPV kreeg een groot aantal corners.
Het was gewoon even wachten totdat de 4-3 op het scorebord zou komen.
Toch ging het anders. Alweer een Polsbroekse fout leidde indirect tot de 3-4.
Zou SPV B1 zich voor de vierde maal op kunnen richten? Door overal een op een te gaan wilden de Polsbroekers nog iets forceren, maar in plaats van SPV scoorde Alphense Boys nog twee maal. In de slotfase maakte Jesse nog zijn derde doelpunt, maar meer zat er niet meer in.
Jammer voor de Polsbroekers. Als je zo goed speelt en een goed gevoel aan zo'n wedstrijd over houdt en je beter bent verdien je eigenlijk te winnen. Aan de andere kant maakte Alphense Boys heel efficiënt gebruik van de Polsbroekse cadeautjes.

Man of the match: Jesse

Doel: Martijn
Verdediging: Leon (Tjardy) Azarja, Niek en Janco
Middenveld: Ivo,(Dennis) Jesse en Dennis(Joost)
Aanval: Wesley(Daniel), Wilco en Thomas

SPV B1 doet zichzelf tekort

Polsbroek, 17-04-2010.

Na twee heel speciale overwinningen tegen ARC thuis en uit stond nu Nieuwkoop, de nieuwe koploper, thuis op het programma. Bij winst zou SPV samen met Nieuwkoop op kop komen, daar Alphense Boys 's morgens gelijk had gespeeld tegen Zwammerdam.
Het weer was prachtig en SPV had er zin in.

Voor de wedstrijd begon was er een grote verwondering. De grensrechter, die uit bij ARC had gevlagd voor ARC, stond nu met een Nieuwkoops tenu op het veld. Aan deze heer hadden de Polsbroekers slechte herinneringen. Als leider van Nieuwkoop een wedstrijd gaan vlaggen voor ARC, terwijl hij wist dat Polsbroekse winst nadelig zou zijn voor Nieuwkoop. Nou ja.

SPV begon goed aan de wedstrijd. De afspraken werden goed nagekomen. Nieuwkoop het spel laten maken in de kleine ruimte om doelpunten te voorkomen en ruimte te creëren voor de SPV aanvallers.
SPV was heel gedreven, startte goed en fel aan de wedstrijd en liet zien er een echte wedstrijd van te willen maken. In de eerste helft waren er kansen voor Nieuwkoop, maar zeker ook voor SPV. Nieuwkoop scoorde niet en SPV evenmin, maar kansen waren er wel. Wilco kwam twee maal dicht in de buurt en Jesse testte de lat. SPV deed zeker niet onder voor Nieuwkoop en speelde het spelletje zoals het moet.
Samen, hard werkend. Toch kwam Nieuwkoop en niet SPV op voorsprong.

Tjardy probeerde de bal weg te spelen, maar zijn been werd weggehaald. Direct gevolgd door een kleine overtreding van Polsbroekse kant. Penalty. Nieuwkoop scoorde netjes en het was 0-1.

In de rust herpakten de Polsbroekers en besloten er in de 2e helft vol tegen aan te gaan. Dat pakte heel goed uit. Er ontstond een Polsbroeks overwicht en Nieuwkoop liep achter de feiten aan. Lennard kwam een paar maal goed door, maar wist de Nieuwkoopse goalie niet te passeren. Jesse probeerde een corner van Joost direct te nemen van dichtbij, maar steeds was SPV net niet rustig/slim genoeg om de score in evenwicht te brengen. En dan gebeurt het aan de ander kant natuurlijk wel. Een compleet mislukte voorzet valt achter Robbert en het is 0-2.
Jesse had in tussen de lat ook aan de andere kant geraakt, ditmaal kogelde de middenvelder de bal buiten bereik van de keeper keihard op de lat.
De Nieuwkopers kregen echter geen controle over de wedstrijd, daar SPV bleef geloven in een goede uitslag. Met vier aanvallers probeerde SPV de aansluittreffer te forceren, maar Nieuwkoop bleek iets efficiënter in de afronding. Uit een counter werd het 0-3.
SPV kreeg nog wel de 1-3 op het scorebord. Uit een voorzet van Thomas kopte Wilco cross binnen.
Na het laatste fluitsignaal van de scheids vierden de Nieuwkopers de overwinning als een kampioenschap. Daaruit bleek dat zij toch met enige, en terechte angst, naar Polsbroek waren gekomen. Misschien waren zij ietsje slimmer en ietsje gelukkiger in deze wedstrijd?
De Polsbroekers kunnen best trots zijn op hun spel de afgelopen weken.
Prima inzet, prima spel. Mooi.

Doel: Robbert
Verdediging: Leon,(Dennis) Azarja,(Thomas) Tjardy en Daniel (Janco)
Middenveld: Ivo, Jesse en Joost
Aanval: Martijn, (Wesley) Wilco en Thomas (Lennard)

SPV B1 overklast ARC, maar scoort te weinig 2 - 0.

Polsbroek, 10 april 2010

Vandaag, onder een heerlijk zonnetje, moest het gebeuren. SPV speelde tegen het hoger geklasseerde ARC om de voorlopige 3e plaats, En dat deden de Polsbroekers meer dan goed. Een prima overwinning, met bij vlagen heerlijk positiespel. De Polsbroekers zijn duidelijk gegroeid dit seizoen en weten steeds beter als ploeg voor de punten te spelen. In de eerste helft gaf SPV voetballes aan ARC. Het balletje ging heerlijk rond, soms wel 6,7 en 8 keer, het leek soms wel een trainingsspelletje een keer raken. ARC had de hele eerste helft het gevoel een mannetje minder in het veld te hebben staan, maar dat was niet zo. Er werd in de Alphense gelederen flink gemopperd, iedereen kreeg de schuld.
Ook in de wedstrijdbeleving viel er vandaag weinig op de SPV ers aan te merken. De onderling coaching was goed en SPV creëerde kansen. Op een mooi gestoken bal van Joost gaf Jesse voor. Wilco zorgde voor verwarring en de goed spelende Martijn prikte zijn 1e goal van dit seizoen binnen en wat een belangrijke. (Martijn werd door zijn team als man of the match gekozen) Even later maakte Thomas bijna de twee nul op aangeven van Tjardy.
De goedkeepende Alphense goalie wist de 2-0 te voorkomen. SPV bleef heel verzorgd spelen, had wel 60 % balbezit en kwam defensief eigenlijk niet in de problemen. Onze aanvoerder, Tjardy speelde met de alweer uitstekende Azarja, een prima pot in het centrum en onze backs Leon en Daan wisten ook prima op de been te blijven.
Op het middenveld waren Ivo, Joost en Jesse de baas. Zij waren technisch en positioneel superieur aan ARC. Thomas startte als rechtsbuiten, Martijn speelde vanaf links en Wilco in het centrum.

Na rust kwam SPV prima uit de startbokken. Jeroen kapte op rechts zijn man uit en speelde Wilco in, Wilco legde het balletje klaar voor de doorgelopen Jeroen, die eenvoudig voor de 2-0 tekende. De vaak afwezige spits blijkt nog steeds te kunnen scoren.
Het voetbal werd positioneel wat rommeliger in de tweede helft. Niet dat er veel werd weggegeven. Buiten twee kleien kansjes is ARC niet gevaarlijk geweest. Robbert hoefde maar twee maal in actie te komen. Ons middenveld stond te veel naar voren en het werd zwaarder om steeds om te schakelen. In plaats van te openen werd er te veel rechtdoor gespeeld. Het aantal duels werd steeds groter en dat terwijl ARC een veel fysieker team heeft.
Daardoor raakten de Polsbroekers vaker de bal kwijt dan nodig was en moest er weer veel gelopen worden om de bal te heroveren.
SPV komt nog een klein beetje slimmigheid tekort om de wedstrijd geheel in het slot te gooien en de drie nul te scoren. De Polsbrokers bleven op zoek naar de derde goal, terwijl dat niet nodig was. De heren speelden zo goed dat die goal vanzelf wel was gekomen.
Efin, kansen waren er zeker wel. Wilco strandde een aantal keren op de ARC keeper en deze keeper ranselde ook nog een vrije trap van Jesse via de lat uit zijn goal.
De wedstrijd eindigde in 2-0, volkomen verdiend. Door deze overwinning neemt SPV de derde plaats over van ARC. Woensdag wordt het weer spannend, want dan wordt de wedstrijd herhaald, maar dan in Alphen a.d Rijn.

Na zo'n prima wedstrijd als vandaag kunnen de Polsbrokers deze uitwedstrijd met vertrouwen tegemoet zien. De beste wedstrijd sinds Soccer Boys uit in het vorig seizoen en Capelle uit twee seizoenen geleden. Met dit niveau en deze inzet kan SPV van iedere tegenstander dit seizoen winnen. Na as woensdag uit tegen ARC staat zaterdag weer een loodzware pot op het programma. Nieuwkoop B2 een kampioenskandidaat komt op visite. Alweer een mooie uitdaging.

Doel: Robbert
Verdediging: Leon (Thomas) Tjardy, Azarja en Daan (Janco)
Middenveld: Ivo, Joost en Jesse
Aanval: Thomas (Jeroen/ Martijn), Wilco en Martijn (Wesely)

SPV B1 blijft winnen, Zwammerdam - SPV 4-1
Polsbroek, 27 maart 2010

Vandaag stond de lastige uit wedstrijd op het programma tegen Zwammerdam B1.
Thuis was deze wedstrijd met 3-2 gewonnen en kwam SPV B1 nog in de problemen aan het eind van de wedstrijd.
Zwammerdam knokte toen voor elke meter en in de laatste minuut werd het nog 3-2.
De wedstrijd had niet veel langer moeten duren.
Helaas was de wedstrijd van vandaag heel vroeg gepland en konden daardoor geen beroep doen op Joost, Janco, Azarja en Jeroen. Deze mannen proberen op zaterdagochtend wat bij te verdienen.
Gelukkig wilde Ingwie wel met de B mee zodat we toch over een invalspeler konden beschikken.

Zwammerdam was vandaag niet instaat het knokvoetbal te spelen zoals zij dat in Polsbroek deden. SPV hoefde daardoor niet tot op de bodem te gaan om de punten mee naar huis te nemen en werd het uiteindelijk een simpele overwinning.
SPV zou het balletje lekker rond laten gaan en proberen uit de duels te blijven.
Dat lukte aardig goed, mede door het slappe spel van Zwammerdam.
De ploeg met dezelfde tenues als SPV was geen schim van de ploeg die het SPV in zijn thuiswedstrijd moeilijk had gemaakt.

Man of the match Ivo maakte op aangeven van Wilco zijn eerste goal van dit seizoen. Op de training maakte hij al een gedreven indruk en liet ook in deze wedstrijd zien er zin in te hebben. Defensief hadden de onpasseerbare Leon, gelegenheids voostopper Dennis, Tjardy en Daniel de boel aardig onder controle. Robbert had een vrij rustige middag en hoefde niet al te veel in actie te komen. Op het middenveld was SPV de baas. Martijn speelde een prima potje.
Ivo en Jesse corrigeerde wanneer nodig en droegen goed bij aan de aanvallende impulsen.
Voorin speelde Wesley een meer dan goede wedstrijd. Met veel druk op de bal dwong hij de rechts back van Zwammerdam tot veel fouten, waarvan SPV dan weer probeerde te profiteren. De voorhoede werd gecompleteerd door Wilco en Thomas.

De twee nul kwam op naam van Jesse. Alweer een assist van Wilco, die blijkbaar steeds beter begrijpt dat je als spits niet alleen maar hoeft te scoren, maar ook best een een balletje mag klaar leggen. De spits tekende voor drie assist en een doelpunt.
Jesse scoorde uit een vrije trap keurig de 3-0.
Even deed Zwammerdam iets terug, maar verder kwam het niet. Na de 3-1 stelde Jesse Wilco instaat de 4-1 te scoren en was de wedstrijd eigenlijk gelopen..
Er wordt prima aan het Polsbroekse doelsaldo gewerkt de laatste weken. In drie wedstrijden komt de B1 tot 14 goals voor en 3 tegen. Prima cijfers toch, zeg nou zelf.

Opstelling:

Doel: Robbert
Verdediging: Leon, Tjardy, Dennis en Daan (Ingwie)
Middenveld: Martijn, Ivo en Jesse
Voorhoede: Thomas, Wilco en Wesley (Daan)

SPV B1 pakt 6 punten in drie dagen.
Twee maal 5-1.

Polsbroek, 13 en 15 maart 2010.

Zaterdag moest SPV aantreden tegen NSV 21 uit Noorden. Uit werd er gewonnen met 2-1.
Thuis in Polsbroek werd NSV met een 5-1 nederlaag naar huis gestuurd.
Het ging niet helmaal vanzelf. Slecht uitverdedigen leidde tot de 0-1, maar daarna nam SPV het initiatief. Een dubbele een twee van Jesse met eerst Wilco en daarna Daniel werd door de middenvelder netjes afgerond 1-1. Even late stelde Jesse Wilco in staat zijn zoveelste doelpunt te maken 2-1. Nog voor rust kwam SPV op 3-1. Een mooie steekbal van Ivo werd omgezet in een penalty. Dat was Jesse's tweede doelpunt. Na rust kwamen en een paar Jeroen momenten Allereerst rondde hij een diepe bal keurig af. 4-1. Wat later in de wedstrijd stelde hij met een prachtige voorzet Wilco instaat de 5-1 binnen te "rammen".

Maandag speelde de B1 tegen Vep. Erg slecht weer, een erg nat veld en een erg fysieke tegenstander zonder kledij waren de grootste moeilijkheden. Vep speelde dus in de reserve kledij van SPV.
Ook in deze wedstrijd liet SPV B1 zien over grote voetballende kwaliteiten te beschikken. Daarnaast heeft de B1 vaak op de verkeerde momenten haast en is bij perioden erg slordig met de passing. De moeilijkste balletjes gaan vaak prima, de makkelijke zijn vaak slordig.
Maandag bezaten de VEP spelers niet de kwaliteiten om daar gebruik van te maken.
Zo werd het een gemakkelijke overwinning. Leon de man of the match speelde een heel goede wedstrijd. Hij werd door zijn ploeggenoten gekozen tot man of the match, maar dacht daar zelf anders over. Thomas en Dennis behoorden ook tot de uitblinkers en Ivo speelde een heel nuttige wedstrijd.
Na een moeizaam begin kwam de Polsbroekse ploeg op stoom. Een vrije trap werd door Jesse binnengeschoten. Niet veel later rondde Tjardy een corner van Jesse prima af. 2-0.
De Polsbroekse topscoorder Wilco pakte de 3-0 mee op aangeven van Jesse.
Daarna kwam er zo'n slordige periode. Tot drie maal toe werd de heeeeeeeeeeeel erg vrijstaande Wes over het hoofd gezien en werd er veelvuldig balverlies geleden. Uiteindelijk leidde balverlies van Jesse tot de 3-1.

Na rust begon SPV slapjes en moesten de verdedigers Thomas, Tjardy en Azarja regelmatig ingrijpen.
Het spel werd ook steeds fysieker, waarbij Vep niet schroomde over de grenzen van het toelaatbare te gaan. Vaak werden SPVers vast gehouden of geschopt. Gelukkig behielden de Polsbroekers hun zelfbeheersing en reageerde zoals het hoort, gewoon scoren. Allereerst stelde Jesse, na een slimme beweging en en mooie voorzet Wilco in staat zijn tweede van de avond binnen te koppen bij de tweede paal. Een heel mooie goal. Later scoorde pinchhitter Daniel de 5-1, nadat Wilco een blok voor de keeper had gezet. Robbert had een paar prima reddingen. Joost voelt zich als een vis op het middenveld en laat nu bijna wekelijks zien daar goed uit de voeten te kunnen. Ivo speelde een heel nuttige tweede helft en blijft meer dan overeind tegen veel grotere tegenstanders.
Twee nuttige overwinningen, een enthousiaste B1, soms te slordig is de conclusie van de twee wedstrijden.
We kunnen nu uitkijken naar drie zwaardere potjes. Eerst Zwammerdan uit en dan de thuis en uit wedstrijd tegen concurrent Arc, voor de tweede c.q derde plaats.

Opstelling:
Doel: Robbert
Verdediging: Leon, Ivo(Azarja), Tjardy en Janco (Thomas)
Middenveld: Joost( Ivo), Jesse (Joost) en Dennis
Aanval: Wesley, Wilco en Martijn (Daniel)
Ziek: Jeroen.

SPV B1 speelt een prima pot voetbal, maar vergeet te winnen, Linschoten - SPV 3-3
Linschoten/Polsbroek, 6 maart 2010

Thuis tegen Linschoten speelden de Polsbroekers ook al een prima wedstrijd, maar bleef ook toen steken op een gelijk spel. 2-2.
Wanneer je de wedstrijd van zaterdag als neutrale toeschouwer zou bekijken zou je zeer verbaasd zijn dat dit potje voetbal gelijk was geëindigd.
SPV had veel meer balbezit en liet zien over veel meer talent en technisch vernuft te beschikken.
De wedstrijd speelde zich voornamelijk op de Linschootse helft af. De Linschoters moesten zich tevreden stellen met een spaarzame aanval, maar waren dan wel direct gevaarlijk.
De Polsbroekers waren heer en meester op het veld. Er werd lustig op los gecombineerd. De driehoekjes en hakjes werden veel gezien. Tot aan de zestien van de tegenstander liep het aardig, maar daar bleef het ook bij. Rond de goal van de tegenstander stokten de aanvallen in (teveel) individuele acties, schoten van afstand en werden de vleugels veel te weinig gebruikt.
Linschoten raakte niet van de kook en was SPV dankbaar dat steeds alles via het centrum werd gespeeld. Zo konden ze met hard werken goed overeind blijven.
Het begin was prima. Al na een tiental minuten kwam het vlot combinerende SPV op voorsprong door een strafschop. Wilco werd vastgehouden en Jesse nam de strafschop. 0-1.
Niet veel later schoot de actieve middenvelder ook nog op de lat. Er leek geen vuiltje aan de lucht.
In de verdediging stond Leon als een huis en liet zien over veel voetballende kwaliteiten te bezitten.
In het centrum maakte Azarja een zekere, en jawel nog veel belangrijkere, een slimme indruk. Naast de degelijkheid van Tjardy kunnen we steeds meer rekenen op deze onvermoeibare verdediger.
Onze gelegenheid links back Wesley had het wat moeilijker in de verdediging, maar kon in de tweede helft weer naar voren. Op het middenveld liep het wat moeizamer zaterdag. Er werd te veel gelopen met de bal. Heel langzamerhand kreeg ook Linschoten wat kansjes en benutte er zowaar twee. Voor de Linschotse goals had Robbert al een aantal keren nuttig ingegrepen.
Zo ging een veel beter SPV rusten met een achterstand. Met nieuw elan, Joost en Janco vervingen Dennis en Thomas in de tweede helft, startte SPV aan de tweede helft. Het zag er weer prima uit.
Goed gegroepeerd en makkelijk speelde de Polsbroekers het balletje rond. De technisch zeer vaardige Sluijs stond aan de basis van de 2-2. Een prachtig steekballetje bracht Jesse in scoringspositie, die dit buitenkansje keurig afrondde.
Gedurende het verloop werden de Polsbroekers toch weer wat slordig. Wilco werkte in de spits hard, evenals de jeugdige Martijn, maar niet altijd even slim. Onze Willie speelde de meeste duels, terwijl hij in drie of vier duels top moet zijn om te kunnen scoren. Dit harde werken ging ten koste van de precisie. Dat kunnen de SPVers zich wel aanrekenen. Wat slimmer, wat zuiniger met de bal en wat zuiverder zijn met de eindbal (assist) had de Polsbroekers zeker een aantal extra doelpunten kunnen opleveren.
Linschoten maakte echter heel efficiënt hun derde uit een counter, waar de meningen of dat het nu wel of geen buitenspel was nog steeds over verdeeld zijn.
Uiteindelijk mocht SPV blij zijn met een punt. Niet ver voor tijd liet de keeper een schot van Jesse los. Toen was Willie er als de kippen bij om 3-3 aan te tekenen.
Was SPV aan het eind van de wedstrijd redelijk tevreden met het puntje, er heeft veel meer in gezeten, maar SPV had ook kunnen verliezen.

Doel: Robbert
Verdediging: Leon (Dennis), Azarja, Tjardy en Wesley (Janco)
Middenveld: Dennis (Joost) Jesse en Ivo
Aanval: Martijn (Thomas) Wilco en Thomas (Wesley)

SPV B1 wint met 5-1 van Sportlust '46 B3
Polsbroek, 6 februari 2010

Zeven weken stond SPV'81 B1 voor het laatst in een toen al koude wei. Het winterweer heeft voetballen en trainen voor bijna twee weken onmogelijk gemaakt.
Naast het oud en nieuwe toernooi en een extra uurtje zaalvoetbal op zaterdag, nog bedankt Cees, heeft de B de conditie op peil gehouden met af en toe hardlopen. Twee maal naar de Kwakel en een maal naar de geblesseerde Leon in Polsbroekerdam. Leon bleek gelukkig wel fit genoeg om de mannen van een drankje te voorzien. Een week later wilden we opsteken bij de familie van Rossum, maar Wilco had scooterperikelen.

Dan zaterdag, eindelijk weer voetballen. Jammer voor Wesley, die zich grieperig moest afmelden voor dit potje tegen Sportlust. Sportlust was niet hetzelfde team als bij de uitwedstrijd. Er stonden vier andere spelers in. Een belangrijke versterking voor Sportlust.
SPV ging fel en gedreven van start. Binnen 4 minuten had Wilco zijn eerste er al inleggen.
Op aangeven van Joost rondde Willie onderkant lat succevol af.
Het Polsbroekse offensief ging nog even door. Jesse testte de keeper, die wel kon stoppen, maar niet kon pakken. Goaltjesdief Willie was natuurlijk ter plaatse om het laatste tikkie te geven. 2-0 Na de twee nul gingen de Polsbroekers er iets makkelijker over denken en kwam Sporlust beter in de wedstrijd. Op het middenveld raakten de Polsbroekers de controle kwijt.
De verdediging kreeg het drukker. Azarja, weer prima op dreef en losste samen met Tjardy centraal de meeste problemen op. Azarja, de stille motor, hij valt niet zo op, maar veel belangrijker zijn tegenstander zie bijna helemaal niet. Daniel was in goeden doen op rechts en Janco groeide op de links-back positie in de wedstrijd. Janco verdedigt steeds vaker en beter vooruit. Wanneer er eens een balletje door kwam stond Robbert zijn mannetje

Na de rust zouden de Polsbroekers goed vanuit de organisatie gaan voetballen. Dat lukte maar deels, daar er erg offensief gedacht werd en het middenveld verdedigend vaak niet zo goed stond, met Joost als uitzondering. De van origine aanvallende speler corrigeert op het middenveld alsof hij er al jaren loopt en laat zien over een prima spelinzicht te beschikken.
Kwa defensieve inzet begint hij op, de nog steeds niet vergeten, Teun te lijken.
Op twee wat zwakkere fasen in de wedstrijd was SPV de baas. Jeroen scoorde weer een op zijn Jeroens. Iedereen denkt dat het niet kan, maar Jeroen bewijst dan het tegendeel. Via de lat en de keeper pakte hij de 3-0 mee. Even later dreigde hij de 4-0 binnen te schieten. De actieve Boer werd gedwarsboomd door de lat.
Sportlust liet het nu wel een beetje zitten en SPV ging op zoek naar meer doelpunten. Alleen werd het zoeken bijna doel op zich. Lekker de bal rond laten, de vleugels zoeken en voor de goal komen, dan komen de doelpunten vanzelf. Jesse scoorde op aangeven van Willie de 4-1 en Thomas, zeer sterke invalbeurt, tekende voor 5-1.
SPV heeft goede zaken gedaan en staat zelfs derde in de vierde klasse. Alphense Boys heeft een behoorlijke voorsprong (5 punten), maar Nieuwkoop zijn is in te halen. (1 punt).
SPV wordt zelf weer op de hielen gezeten door ARC en Kamerik.
Het belooft een mooie en spannende tweede seizoenshelft te worden.

Opstelling:
Doel: Robbert
Verdediging: Daan, Azarja, Tjardy, Janco.
Middenveld: Dennis(Thomas), Jesse en Ivo (Dennis)
Voorhoede: Martijn(Jeroen) Wilco en Joost
Afwezig: Wesley (ziek) en Leon (werk)

SPV knoeit in de 1e helft, maar weet in de 2e helft orde op zaken te stellen. Sportlust - SPV B1 2-5
Zaterdag, 21 november 2009.

Een lekker zonnetje en 16 graden, prachtig weer voor een voetbalwedstrijd.
Toch begon de wedstrijd van SPV B1 niet zonder problemen. Drie spelers hadden het gepresteerd één of meerdere voetbalattributen te vergeten. Veel te laat weg, geen goede voorbereiding en een incompleet elftal.
Dat liet zich in de wedstrijd terugzien. In een bar slechte eerste helft had SPV een 2-0 achterstand opgelopen en kon zelf niet veel meer tegen over stellen dan een vrije trap op de lat.

In de rust werd besproken om er in de tweede helft alles aan te doen om toch de punten mee naar huis te nemen. SPV staat gedeeld 2e, Sporlust op één na laatste. Het moest dus eigenlijk appeltje eitje zijn, voorkomen, lekker voetballen en de punten mee naar huis.
Nu moesten we vol aan de bak. Niet dat er zo goed gevoetbald werd, maar de wil om te winnen was de tweede helft wel aanwezig. SPV voetbalde nu goed naar voren en Sportlust werd op eigen helft vastgezet. Dit leidde al snel tot goede kansen. Die werden echter nog niet benut, maar niet veel later kopte Jesse op een corner van Joost de 2-1 binnen. Uit alweer een standaardsituatie maakte SPV de 2-2. Na een kopduel viel de bal voor Dennis, die met dit cadeautje wel raad wist 2-2. De druk van SPV bleef voorduren en Jeroen was weer eens een plaag voor zijn tegenstander (gelukkig). Hij was de gehele tweede helft erg dreigend, raakte de paal en was nog een maal dicht bij een goal. Het was echter de volgende standaardsituatie die voor de 2-3 zorgde. Van zeker 35 meter plaatste Tjardy de bal in de rechterbovenhoek.
De keeper zat er nog aan, maar kon niet voorkomen dat de bal in het netje viel. 2-3.
De 2-4 van Wilco scoorde hij op aangeven van Jeroen. Of dit ook een standaardsituatie was blijft de vraag.
Dat geldt niet voor de 2-5. Joost pakte zijn derde assist uit alweer een corner, die door Daniel keurig bij de tweede paal in een keer werd binnengetikt.
Zo werd de zaterdagmiddag toch nog succesvol voor de B1, zeker toen bekend werd dat Alphense Boys had verloren van ARC. Alphense Boys staan op één, gevolgd door ARC en SPV, beiden met twee verliespunten (5) meer dan Alphense Boys (3)
Volgende week speelt SPV uit tegen Kamerik B1, dat wisselende uitslagen kent; Verlies tegen Alphense Boys, ARC en Nieuwkoop. Winst tegen Zwammerdam, Sportlust en NSV.
Wanneer SPV deze wedstrijd ook weet te winnen, blijven de Polsbroekers mee doen aan de kop van het klassement.

SPV B1 krijgt de slag te pakken en wint met 7-1 van Woerden B2
Polsbroek, zaterdag 14 november 2009

Op de dag dat St Nicolaas weer breed arriveerde in ons land moest de B1 om 16.15 aantreden tegen Woerden B2.
Dat lijkt en is laat als je kijkt naar de tijd van zonsondergang tijdens de donkere dagen. Geen probleem echter daar SPV sinds enkele weken beschikt over een prima lichtinstallatie, die het mogelijk maakt om 16.15 onze thuiswedstrijden te spelen.
Het vertrekpunt voor deze dag was: "Goed voetballen, zorgvuldig in de passing, precies zijn in balbezit, kansen creëren en snel een paar doelpunten maken".
Het laag geklasseerde Woerden mocht geen moment het gevoel krijgen dat er iets te halen was in Polsbroek.
Deze doelstelling werd al vrij snel gehaald. Op een paar slordige momenten na waren de Polsbroekers heer en meester op vrijwel alle posities.
De tijd en ruimte die geboden werd door Woerden leidde tot een paar mooie aanvallen van de thuisploeg. Vlot, soms nog iets te gehaast, combinerend vond SPV vaak een gaatje in de Woerdense afweer. Nadat een drietal grote kansen die niet binnen geschoten werden, scoorde SPV toch de 1-0 op aangeven van de weer goedspelende Joost. Wilco was de afmaker.
De jongste Hakkenberg, Martijn, had er ook zin in vandaag. Buiten veel activiteit en lef in het veld was Martijn heel dicht bij zijn eerste goal voor de B1. De bal verdween echter een paar centimeter naast de paal over de achterlijn. Voor Woerden was het echter uitstel van executie.
Niet veel later scoorde Wilco op aangeven van Dennis, onze nieuwe "Teun". Deze kilometervreter is in een paar maanden belangrijk geworden op het middenveld van de B1.
Op een prima voorzet van rechts scoorde SPV de 3-0. Op niet geheel klassiek, maar wel op zijn karakteristieke wijze scoorde de snelle Thomas, door als eerste bij de bal te zijn.
Niet veel later wist de technisch weer vaardige Ivo Joost precies vrij te spelen voor de 4-0.

Na de rust kon SPV de wedstrijd lekker uitvoetballen. In de sterk spelende achterhoede werd Leon vervangen door Daniel en Janco maakte even plaats voor Wesley. Alleen Azarja maakte in de verdediging de volle 80 minuten vol, samen met Robert, onze doelman, die maar een paar maal in actie moest komen. Zijn beste actie was het stoppen van een keiharde vrije trap boven in het doel. Deze bal kreeg door de felle wind nog extra snelheid.
Tjardy werd vervangen door Jesse, nadat hij uit een scrimmage voor de Woerdens goal de 5-0 had binnen geschoten.
Ook in de tweede helft was SPV de baas, en had veel vaker kunnen scoren. Toch maakte Woerden eerst nog de 5-1. Verkeerd instappen en niet met de man mee lopen luidde de tegen goal in. Het was maar een klein smetje op een goede wedstrijd. SPV pakte het voetballen weer op en creëerde nog veel kansen. De rappe Jeroen was er een aantal malen dicht bij, maar het lukte net niet de score te vergroten. Wilco pakte zijn derde doelpuntje mee en Jesse was op zoek naar zijn doelpuntje. Na twee maal het houtwerk geraakt te hebben schoot hij na een leuke actie de 7-1 nog binnen. Martijn liet later ook nog zien goed op het middenveld uit de voeten te kunnen, nadat hij Ivo was komen vervangen.
SPV B1 is groeiende, na een matig begin. (verlies van koploper Alphense Boys en een gelijkspel tegen Linschoten) De laatste drie wedstrijden haalde SPV de volledig 9 punten binnen met een doelsaldo van 12 tegen 4.
Het voetbal ziet er goed uit, er wordt voor elkaar geknokt en de Polsbroekers kunnen dus weer winnen. Ook de wedstrijdbeleving en het plezier in het voetballen is weer terug. De nieuwe spelers, Dennis, Janco, Thomas en Martijn, lijken ook hun "plekkie" gevonden te hebben in de B. We hopen dat onze "mannen" deze sfeer en vorm lang kunnen vast houden.
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Sportlust op het programma.

Doel: Robert
Verdediging: Leon (Daniel), Azarja, Tjardy (Jesse) en Janco (Wesley/Janco)
Middenveld: Dennis, Ivo (Martijn) en Joost (Jesse/Joost)
Aanval: Thomas (Wesley), Wilco en Martijn (Jeroen)

SPV B1 wint van Zwammerdam B1 3-2
Polsbroek, 31 oktober 2009.

Laat op de middag, Tjardy was nog maar net wakker en terug uit Italie, speelde SPV B1 de thuiswedstrijd tegen Zwammerdam B1. Historisch gezien een leuke potje, daar en vier of vijf zonen in Zwammerdam speelde met wiens vaders de trainer vroeger vaak samenspeelde.

Na een minuut stilte uit respect voor het overlijden van de trainer van het eerste John Schoordijk begon de wedstrijd. Zwammerdam had duidelijk veel ambitie om te wedstrijd te winnen en ging heel fanatiek van start. Spv was in eerste instantie een beetje onder de indruk van de grote fysieke inzet van de Dammenaren. Langzamerhand knokten de Polsbroekers zich terug in de wedstrijd.
Belangrijk daarbij was het goede positionele spel van de Polsbroekers. Door trouw steeds op de afgesproken plaatsen te beginnen en met zijn allen het loopwerk wilde verrichten in balbezit tegenpartij kwam SPV bijna niet in de problemen achterin. Het meest gevaar kwam over de kant van Leon, in de beginfase, maar later in de wedstrijd hertelde de back zich prima en won hij elk duel.
In balbezit waren de Polsbroekers nog niet erg gelukkig. Het lukte steeds net niet. Op rechts liet Martijn zien behoorlijk wat in zijn mars te hebben. Hij dolde zijn veel grotere tegenstander op de m2, een van de mooiste acties van de wedstrijd.
SPV ging rusten met een 1-0 voorsprong. Zwammerdam had enkele kansen, zo ook SPV. Robbert greep een aantal malen prima in en voorkwam een Zwammerdamse goal.
SPV scoorde echter waar Zwammerdam dat naliet. Niet voor de eerste keer dit seizoen was Jesse de aangever en Wilco de afronder.

In de tweede helft deed SPV er een schepje bovenop. Met een sterke Sluys op het middenveld, (slim, maar ook bereid een stapje extra te doen), een onvermoeibare Dennis en een hardwerkende Jesse nam SPV het heft in handen. Achterin had de defensie de boel goed op orde, zeker met de later sterk ingevallen Azarja, een goede Tjardy en sterk spelende backs, waaronder Janco en Wesley.
Voorin was Jeroen weer een aanwezig met zijn enorme snelheid en laat Thomas wekelijks zien voor een verassing te kunnen zorgen..
SPV was de baas en zo hoort het ook. De goedspelende Jesse scoorde na een prachtige actie de 2-0 en SPV leek op rozen te zitten, maar niets is minder waar. Zwammerdam bleef heel fysiek spelen en dat leidde tot frustratie bij de bovengenoemde middenvelder. Na een gele kaart voor zijn tegenstander en een voor Jesse zelf, was de middenvelder te wild en kon vertrekken.

Zelfs met tien man wilde SPV zich niet laten kennen en knokte hard voor elke meter. Met de minuut moest SPV een metertje achteruit en uiteindelijk wisten de Dammenaren het Polsbroekse doel te vinden, maar pas nadat Wilco op aangeven van Dennis SPV op 3-0 had gezet.
Een paar keer kwam SPV goed weg, maar had zelfs ook nog vaker kunnen scoren. Uiteindelijk scoorde Zwammerdam, in de laatste seconde van de wedstrijd met een prachtige kopbal de 3-2, maar de punten waren binnen.
Joost was vandaag de man of the match. Natuurlijk was hij technisch ok, voetbalde hij met overzicht, maar koppelde hij dat vandaag aan een grote inzet en duelkracht wat bij zijn fysiek past. Prima.
Trots, blij en met een prima voetbalgevoel werd de kleedkamer opgezocht.
Prima gevoetbald mannen, het spreekwoordelijke petje maar weer eens af.

Doel: Robbert
Verdediging: Leon, Ivo (Azarja), Tjardy en Janco (Wesley)
Middenveld: Joost, Jesse en Dennis
Aanval: Daniel (Thomas), Wilco en Martijn (Jeroen)

SPV B1 pakt in de tweede helft Olympia B4 in. 5-1
Polsbroek, 26 september 2009.

Op een zonnige herfstmiddag startte SPV voortvarend aan de wedstrijd, maar wel met een behoorlijke wijziging in de basis. Martijn op doel
(Robbert was afwezig met een keelonsteking en Joost was geveld met griepsverschijnselen, we kennen je hoestje hoor Joost)
Leon, Azarja, Tjardy en Janco vormden de defensie.
Op het middenveld speelden Dennis (verdienstelijke debuut), Ivo en Jesse. Aanvallend speelden we Wesley, Wilco en Daniel.
Er werd lustig gecombineerd en volgens het aanwezige publiek was SPV B1 veel beter, maar wist het netje maar niet te vinden. Een beetje scherpte ontbrak bij de Polsbroekers wanneer het op de laatste bal c.q afronding aankwam. Jesse en Wilco waren er een aantal malen dichtbij.

Na rust voetbalde SPV lekker door, Dennis begon lekker te draaien op het middenveld, Janco doet het als links-back steeds beter en Thomas werkte hard op rechtsbuiten. Spv was in alle linies de baas. Leon een van de uitblinkers, Azarja (man of the match), een weer als van ouds spelende Tjardy waren de baas in achterhoede. Op het middenveld kon Olympia niet voorkomen dat er steeds weer mooie balletjes werden klaargelegd voor de spitsen en werden de Goudse middenvelders van het kastje naar de muur gestuurd. Aanvallend waren de SVP spitsen steeds in staat kansen te creëren.
Het enorme veldoverzicht moest wel tot doelpunten leidden. De in de tweede helft scherpe Jesse begon met een opmerkelijke serie assists. Na weer een mooie SPV aanval zocht Jesse het linkerbeen van Wilco. Wat de Polsbroekse spits tot dat moment niet lukte, lukte nu wel. Op zijn Wilco's rondde hij af in de verre hoek. Uit een door Thomas gewonnen en Jesse genomen corner kopte Tjardy snoeihard de 2-0 binnen.
Even ontstonden er enkele momenten van onachtzaamheid, de middenvelders stonden te diep bij balbezit van de tegenpartij, waardoor de snelle rechtsbuiten steeds direct gevonden kon worden. Gelukkig was Janco in staat het meeste gevaar weg te halen, maar één maal kon Olympia vrij uithalen. Via de goedkeepende Martijn werd het 2-1.

SPV pakte de draad weer op en bleef het Goudse doel zoeken. Met mooie combinaties en heerlijke driehoekjes werden er steeds weer kansen gecreëerd. Wilco scoorde zijn tweede (hadden er wel vijf kunnen zijn ) doelpunt op aangeven van Jesse. De aanvallende middenvelder bracht zijn assists op vier toen hij Lennard aanspeelde voor de 4-1.De score had nog hoger kunnen oplopen, maar bleef steken op 5-1 toen ook Jesse zijn goaltje meepikte.
Volgende week gaat de B1 op avontuur bij Alphense Boys B4 in Alphen a/d Rijn.

SPV B1 bekert nu wel succesvol en wint met 7-2 van Donk B3
Zaterdag 12 september 2009

Op een mooie nazomermiddag reisde de B1 af naar Gouda. De tweede bekerwedstrijd stond op het programma. Vorige week liep SPV averij op door thuis met 3-2 te verliezen van Gouderak B1. Na een zeer slappe 1e helft probeerde SVP in de tweede helft orde op zaken te stellen, maar kwam tegen een stug Gouderak niet verder dan 2-3.
Verder bekeren is dus afhankelijk van de uislagen van Gouderak, maar winnen van Donk was erg belangrijk.
Op het prachtige nieuwe complex van Donk was SPV in de 1e helft wederom niet bij de les. Er werd erg gemakkelijk gedacht over de verdedigende taken en de Polsbroekers maakten de indruk volledig op hun talenten te vertrouwen.
Die talenten zijn er zeker, doch hebben pas effect wanneer die gekoppeld worden aan werklust en duelkracht en die waren in de 1e helft onvoldoende aanwezig.
Donk B3 maakte daar prima gebruik van. Allereerst dacht de complete achterhoede dat Jeroen, onze vlagger, ook scheidsrechter was en vonden het niet nodig door te lopen, nadat Jeroen de vlag omhoog hield.
De scheids negeerde het vlagsignaal en Donk scoorde 1-0.
SPV kwam niet veel verder dan wat schoten van afstand en ingewikkelde een tweetjes in het centrum. Donk maakte nog twee nul, na weer gemakzuchtig verdedigen van SPV. Nog even terzijde, Martijn maakte in de 1e helft de meest energieke indruk op het middenveld

Na de rust stelde SPV nu wel orde op zaken. Binnen vijf minuten was het al 2-2. Eerst stelde Wilco de goed doorgelopen Jesse in staat de 2-1 binnen te schieten. De tweede goal ontstond op aangeven van Jesse, Wilco rondde af, of was het nu andersom.
SPV voetbalde nu met veel meer energie, waren nu wel bereid uit de organisatie te spelen en liet zien over een behoorlijk voetballend vermogen te beschikken. De bekende B driehoekjes waren opeens weer aanwezig en Donk werd compleet van de mat gespeeld. De Gouwenaars kwamen bijna niet meer over de middenlijn. Ze kregen nog een kans, maar die belandde in het zijnet.
Jeroen was een ware plaag voor zijn tegenstander en leverde een aantal prima voorzetten af, maar blijkt ook te kunnen koppen. Op een prima voorzet van Joost kopte hij de 2-3 binnen.
De organisatie was inmiddels ver te zoeken bij Donk, wat de Polsbroekers in staat stelde de score op te voeren. Joost zette Wilco voor de keeper, die dit buitenkansje netjes afrondde.
Na deze twee assisten wilde Joost zelf een goaltje meepikken en scoorde op aangeven van Jeroen.
Een slecht uittrap van de keeper stelde Jesse in staat de 2-6 te maken. Joost tekende nog op aangeven van Jesse voor de 2-7.
Verder werden er nog een groot aantal vrije kansen gemist. De Polsbroekse voorhoede had met wat meer preciesie nog zeker 5 doelpunten kunnen maken. Zo werd nog drie maal de lat op haar kwaliteit getest.
Al met al een grote overwinning.
Volgende week maar vlammen vanaf het begin tegen Bergambacht B2 om het Gouderak zo moeilijk mogelijk te maken en hopen op een Gouderakse slechte dag.

Na de wedstrijd werden de namen van Azarja en Wesley het meest genoemd als man of the match. Dennis en Thomas hoorden bij de actiefste spelers. Uiteindelijk werd Wes gekozen, na een puike voetballende partij in de 2e helft op de links back positie.

Opstelling:

Doel: Robbert
Verdediging:Dennis, Azarja, Tjardy en Daniel (Wesley)
Middenveld: Martijn (Thomas), Jesse en Ivo
Aanval: Thomas (Jeroen) Wilco en Joost (Daniel)